Kata Mihályért több európai klub is érdeklődik

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő MTK Budapest méltán híres arról, hogy fiatal, saját nevelésű tehetségeket ad el külföldre, és ezek a fiatalok a későbbiekben akár ismert játékosok is lehetnek. Gondulunk itt Schäfer Andrásra, Vancsa Zalánra vagy akár Yaakobishvili Antalra. Most úgy néz ki, hogy Kata Mihályra is ez a sors várhat.

fotó: Nemzeti Sport

A fővárosi kék-fehérek 21 éves középpályása meghatározó játékosnak számít, olyannyira, hogy ő jelenleg a csapatkapitány. A játékot remekül szervező, kiválóan passzoló és a labdát jól vezető Kata Mihályra külföldön is felfigyeltek, és már most esély van arra, hogy a télen klubot vált, de lehet hogy ezzel a döntéssel megvárja a nyarat.

Egyes sajtóhírek szerint a holland Heerenveen mellett görög élvonalbeli és angol másodosztályú klubok is érdeklődnek a fiatal játékos iránt, de felmerült a neve az angol Manchester Cityt is birtokló City Groupnál, akiknek a City mellett ott van a spanyol Girona, a francia másodosztályú Troyes és a belga másodosztályú Lommel, ahol jelenleg Vancsa Zalán bontogatja a szárnyait.

fotó: MTK Budapest

A mai nap folyamán újabb érdeklődő neve merült fel, méghozzá a Southampton személyében. Az angol másodosztályban szereplő Southampton egyértelműen a feljutásra pályázik, amelyre minden esély adott, hiszen a 3. helyen állnak a bajnokságban, amely jelenleg csak rájátszást ér, de mindössze 1 pontra vannak a 2. helytől, ami már automatikus osztályváltást eredményezne.

A tbrfootball.com írása szerint Kata Mihályért nagyjából 1.75 millió eurót kellene fizetnie a patinás angol klubnak, ha valóban ajánlatot tenne érte.

fotó: MTK Budapest

Jelenlegi klubjában, az MTK Budapestben még 2026 nyaráig érvényes a szerződése, míg a német Transfermarkt 700 ezer euróra becsüli az értéket, tehát aki a soraiban akarja tudni a 21 éves középpályást, annak komoly összeget kell fizetnie a fővárosi kék-fehéreknek.

Kata Mihály az idei szezonban 15 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt szerzett. Teljesítményére Marco Rossi is felfigyelt, behívta a magyar válogatottba, és szeptember 7-én, Szerbiában már be is mutatkozhatott csereként. Eddig 3 alkalommal húzhatta magára a magyar címeres mezt.

fotó: MTK Budapest / EPA