Kállai Kevin: ,,Talán Marco Rossi szövetségi kapitány is felfedez”

Kimondottan nehéz őszi szezonon van túl az NB1-ben szereplő Mezőkövesd együttese. Kuttor Attila tanítványai a legutóbbi szezonban elért biztos bennmaradást követően valamivel optimistábban vághattak neki az idei bajnoki szezonnak, de a sok sérülésnek és a rosszabb kezdetnek köszönhetően már utolsó is volt a Kövesd, de jelen állás szerint a bennmaradást jelentő 10. helyen áll a matyóföldi gárda.

fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

Az őszi szezon egyik nagy felfedezettje volt Kállai Kevin, aki 21 éves kora ellenére stabil teljesítményt. A jobbhátvéd 16 alkalommal lépett pályára, és ezeken egy gólpasszt adott.

fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

Az U21-es magyar válogatott játékossal a napokban készített egy interjút a Nemzeti Sport.

,,Valóban, csupán két meccsről hiányoztam. Újpesten azért nem játszhattam, mert előtte a DVTK elleni meccsen két sárga lappal kiállított a játékvezető, aztán pedig öt sárga miatt nem futballozhattam a Fradi elleni nulla nulla alkalmával, ekkor Kojnok Zsolt tökéletesen helyettesített a posztomon.”

Kállai Kevin ezután értékelte az őszi szezont.

,,A bajnokság elején sajnos nem úgy alakultak az eredményeink, ahogyan elterveztük, sok volt sérülés, és az új játékosok beépítése sem ment zökkenőmentesen. De nem estünk pánikba, mert tudtuk, a gyakorlásnak előbb vagy utóbb meglesz az eredménye, és így is történt.”

A 21 éves védő a DVTK és az Újpest elleni mérkőzéseket emelte ki, valamint abban bízik, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány felfigyel rá tavasszal.

,,Bármilyen furcsa, a Diósgyőrben játszott, kettő nullás vereséggel végződő összecsapásra, mert a borsodi rangadón jól futballoztunk, a szerencse azonban elpártolt mellőlünk, kétszer is a léc mentette meg a hazaiakat a góltól. A következő fordulóban aztán már focisulit rendeztünk saját pályánkon az Újpest ellen négy nullára megnyert meccsen. A végére belelendültünk, most azonban a pihenés időszakát éljük, január harmadikán felméréssel kezdjük a felkészülést. A tavasszal is szeretnék minél többet és jobban futballozni, s talán Marco Rossi szövetségi kapitány is felfedez. Nem vagyok türelmetlen, januárban még csak huszonkét éves leszek.”

fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

A Mezőkövesd majd január 3-án kezdi el a téli felkészülést, amelyet több felkészülési mérkőzés tarkít majd.