Izlandi támadót igazolt a DVSC

Az NB1-ben szereplő DVSC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a Észak-amerikai profi ligában szereplő Houston Dynamo 23 éves izlandi támadóját, Thorleifur Úlfarsson, becenevén Thort.

fotó: Debreceni VSC

A 185 cm magas, 23 éves izlandi támadó a Breidablik nevelése, fiatalon kölcsönben szerepelt a Víkingur Ólafsvík együttesében is. Karrierje 2021-ben az Egyesült Államokban indult be igazán, a Duke színeiben az egyetemi bajnokságban 25 mérkőzésen 19 gólt szerzett, több All Star csapatban is helyet kapott.

2022-ben az MLS-ben folytatta pályafutását, a Houston Dynamo az első körben draftolta, és nem is keltett csalódást. Összességében 49 mérkőzésen lépett pályára az amerikai profi bajnokságban, ahol 7 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuit, és 2 gólpasszt jegyzett, most pedig visszatért Európába, és a DVSC színeiben bizonyíthat.

fotó: Debreceni VSC

A Loki egy látványos videóval mutatta be az izlandi támadót.

A csapatra amúgy is ráfér az erősítés ezen a poszton, hiszen tavaly nyáron Dorian Babunski és Antonio Mance személyében két komoly és gólerős támadó távozott Debrecenből, valamint Andrija Majdevac kölcsönbe ment a tél folyamán Szerbiába, így jelenleg Bárány Donáton és az ifjú Batai Tamáson kívül nincsen más bevethető középcsatár a Loki keretében.

A cívisvárosi klubnak ő volt a harmadik téli szerzeménye Szuhodovszki Soma és az albán Jorgo Pellumbi után.