Igor Kharatin visszatérhet Magyarországra – az Újpest és a Fehérvár érdeklődik iránta

Jó esély mutatkozik arra, hogy visszatér az NB1-be a lengyel élvonalban szereplő Legia Varsó ukrán válogatott középpályása, Igor Kharatin. A 28 éves játékos korábban több mint 2 éven keresztül erősítette a Ferencváros csapatát, így nem lenne számára ismeretlen a magyar bajnokság. Információink szerint az Újpest és a Fehérvár FC is szeretné leigazolni Kharatint.

Úgy tudjuk, hogy bár a lila-fehér klub jobb anyagi feltételeket ajánlott Kharatinnak, de ő végül a Fehérvár FC mellett fog dönteni, és a döntésében közrejátszhat Fradi is. Állítólag azért nem akar a zöld-fehér klub legnagyobb riválisához igazolni, mivel tiszteletben tartja korábbi csapatát, ahol pályafutása legszebb éveit töltötte. Végleges döntés még nem született az ügyben, így nem elképzelhetetlen, hogy végül Újpesten köt ki.

fotó: Transfermarkt

A munkácsi születésű Igor Kharatin a Dinamo Kijev akadémiáján nevelkedett. Az ukrán fővárosi együttesnél viszont nem számoltak komolyan vele, és csak a második csapatban kapott lehetőséget, illetve egy alkalommal kölcsönadták őt a szintén ukrán Metalistnak. Talán egyetlen pozitívum a kijevi időszakában, hogy a 2014/2015-ös szezonban Ukrán Kupa-győztes lett. 2016 nyarán döntött a végleges váltás mellett, amikor is a Zorya Luhanszk szerződtette, méghozzá ingyen. Az ott eltöltött két és fél alatt 81 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 9 gólt szerzett, valamint kiosztott 5 gólpasszt is.

Ekkor figyelt fel rá a Ferencváros együttese, akik végül 2019 januárjában le is igazolták őt az ukránoktól. Serhij Rebrov kezei alatt is remekül teljesített, és szinte azonnal a Fradi meghatározó játékosa lett. A klub sikereiből is bőven kivette a részét, hiszen a góljainak és a gólpasszainak is köszönhetően 3x-os magyar bajnoknak mondhatja magát, valamint egy-egy alkalommal bejutott a csapattal az Európa-Liga és a Bajnokok-Ligája csoportkörébe is. Végül 2021 nyarán távozott, méghozzá 108 Fradis tétmérkőzéssel a háta mögött, amelyeken 11 gólt szerzett, valamint ugyanennyi gólpasszt adott a társaknak.

fotó: AFP

Új csapata a lengyel Legia Varsó lett, ahol sajnos nem jöttek be a számításai. Eleinte kezdőként számoltak vele a lengyel fővárosban, majd folyamatosan a kispadon ült vagy valamilyen sérüléssel, betegséggel küszködött. Eddig 25 alkalommal lépet pályára a varsói együttes színeiben, ahol 1 gól a mérlege.

fotó: Legia Varsó

Az ukrán válogatottban 2020 őszén tudott bemutatkozni, amelyet még tovább három alkalom követett.

Igor Kharatin szerződése a nyáron lejár Lengyelországban, így a feleslegessé vált ukrán játékosért most kaphatnak még pénzt, hiszen legrosszabb esetben ingyen távozna a Legia csapatából. Becsült piaci értéke a Transfermarkt adatai szerint 350 ezer euróra tehető.

fotó: Getty Images