Idegenben is nyert a Fradi az Európa-ligában – Monaco – FTC 0-1 (0-0)

Győzelemmel hangolt a Bicske elleni MOL Magyar Kupa meccsre a Fradi 🙂

A II. Lajos Stadionban játszotta első idegenbeli meccsét az Európa-liga csoportkörében a Fradi. A stadion színösszeállítása engem a régi Kőbánya-Kispest metróállomásra emlékeztetett. A hazaiak a Francia első osztályú bajnokság (Ligue 1) hetedik helyén állnak.

Monaco: Nübel – Disasi, Sarr, Badiashile – Vanderson (Aguilar, 46.), Fofana, Camara, Golovin (Jacobs, 73.), Caio Henrique – Diatta (Akliouche, 46.), Ben Yedder (Embolo, 66.). (cserék: Didillon, Boadu, Jean Lucas, Jacobs, Matazo, Minamino, Akliouche, Aguilar, Embolo, Magassa, Gelson Martins, Okou)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Samy Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic (Vécsei, 70.) – Zachariassen, Tokmac (Gojak, 63.), Traoré – Ryan Mmaee (Boli, 64.). (cserék: Bogdán, Őri, Mercier, Esiti, Gojak, Vécsei, Pászka, Maquinhos, Boli)

Bár a találkozót megelőzően a fogadóirodák egyértelműen a Monaco együttesét tartották esélyesebbnek, az első félidőben mégis a Fradi birtokolta többet a labdát. A lehetőségek számát tekintve is ellenfele fölé nőtt a zöld-fehér csapat. A mérkőzés 20. percében a VAR percekig vizsgálta Tokmac gólját, de sajnos les miatt érvénytelenítette. Előzetesen nem gondoltam volna, de sajnálhattuk, hogy szünetben 0-0-át mutatott az eredményjelzőtábla.

Az öltözőben alapos fejmosást kaphattak a hazaiak, mert nagyobb intenzitással kezdték a második 45 percet, és aztán úgy is folytatták, volt jó pár nagy lehetőségük, miközben a Fradi ellentámadásait csírájában elfojtották. Egészen a 80. percig, amikor Traoré átadása után Vécsei kapáslövése megpattant egy védőn és a labda a tehetetlen kapus mellett átcsorgott a gólvonalon. A találkozó hátralévő részében remekül tartotta az eredményt a Fradi, és győzelmének köszönhezően óriásit lépett ahhoz, hogy megérje a tavaszt a nemzetközi kupában (ha így folytatják a zöld-fehérek, akkor az Európa-liga lesz az).