id. Lisztes Krisztián: „A lényeg, hogy van érdeklődés”

Gyakorlatilag bombaként robbant a hír a magyar sportsajtóban, hogy a Nemzeti Sport információi szerint a Ferencváros 18 éves támadójáért, Lisztes Krisztiánért bejelentkezett a német élvonalban szereplő (Bundesliga) Eintracht Frankfurt. A NS információi szerint akár 10 millió euró is ütheti a jövőben a fővárosi zöld-fehérek markát, de megállapodás még nem történt, hiszen a fiatal támadóért két másik európai topklub is érdeklődik, amelyet nem nevezett meg a Nemzeti Sport.

Lisztes Krisztián eladásával nagyot kaszálhat a Fradi

fotó: http://fradi.hu

Édesapja, id. Lisztes Krisztián nagy közönségkedvenc volt korábban a Ferencváros együttesében, majd a Bundesligában légióskodott és egy alkalommal elhódította a német bajnoki címet és a Német Kupát is.

Lisztes Krisztián meghozta nehéz döntését - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

Tehát, ha valóban megtörténne ez a transzfer, akkor Krisztián vinné tovább a családi nevet Németországban.

Ifj. Lisztes 18 éves lett - ezt kívánta neki Lipcsei, Keller és az édesapja  - nb1.hu

fotó: http://fradi.hu

A 47 éves korábbi labdarúgó a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt fiáról és reagált a Nemzeti Sport információjára.

,,A lényeg, hogy van érdeklődés Krisz iránt és ez jelzi, hogy jól sikerült neki a bemutatkozás, de fontos elmondani, hogy Krisznek még három évig érvényes szerződése van a Ferencvárosnál. Olvastam, hogy beérkezett a Fradihoz egy ajánlat, de mivel én éppen nem dolgozom a Fradinál, ezt a hírt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom. Krisz nagyon szépen fejlődik, nagyon jó kezekben, helyen van a Ferencvárosban, akár megugorhatja azt a szintet is, hogy esetleg topbajnokságban szerepeljen. Tudom, hogy még az út elején van. Amikor én kiigazoltam 20 évesen Stuttgartba én is rengeteg pro és kontra érvet kaptam, hogy nem fog sikerülni, hazajön, túl kevés, túl gyenge, túl lassú, stb. Én bízom Krisz további fejlődésében, hogy tudja ezt a szintet tartani, sőt, esetleg, hogy még magasabb szinten is megállja a helyét, de azt gondolom, hogy a statisztikája, a karaktere és a hozzáállása alapján arra hivatott, hogy ha úgy alakul a karrierje, akkor nem féltem, de az a legfontosabb, hogy koncentráljon a saját dolgára.

id. Lisztes Krisztián az interjú során beszélt továbbá arról, fiának mire kell különösen figyelnie, hogy ne változzon meg, továbbá hogy fiának hogyan kell kezelnie a médiát, valamint arról is, hogy milyen feladatai vannak még az FTC-nél.

A teljes interjút itt találhatjátok meg:

ifj. Lisztes Krisztián valóban jól kezdte a 2023/2024-es szezont, hiszen az eddig két bajnoki mérkőzésen két gólt tudott szerezni, valamint már 4 nemzetközi kupamérkőzésen pályára lépett a Ferencváros színeiben.

Lisztes Krisztián: Ennél jobb szülinapot nem is tudtam volna elképzelni -  videó

fotó: http://fradi.hu