Hornyák Zsolt: „A második játékrészben megmutattuk karakterünket” – Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0)

A Mezőkövesd vezetett a Puskás Akadémia ellen, mégis 3-1-re kikapott otthon a hatodik fordulóban, így továbbra is nyeretlen és utolsó a labdarúgó OTP Bank Ligában.


OTP Bank Liga, 6. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0)
Mezőkövesd, v.: Karakó
   
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Beriasvili, Zahary, Filip (Nahirnij, 88.) – Gomis (Da. Babunski, 76.), Lukic, Illés (Cseke, 72.) – Molnár G. (Cseri, 72.), Drazic, Szalai J.

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon – Batik (Soisalo, a szünetben), Favorov (Corbu, a szünetben) – Levi (Ominger, 85.), Plsek, Komáromi (Gruber, 65.) – Colley

 Gólszerzők: Drazic (13.), illetve Gomis (73., öngól), Soisalo (76.), Gruber (86.)
 Sárga lap: Filip (16.), Beriasvili (60.), illetve Batik (30.), Komáromi (53.), Corbu (68.)


Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, melynek végéhez közeledve Drazic kapott pontos passzt középen a 16-osnál Molnártól, és a csatár jó átvételt követően elpöckölte a labdát a kifutó Markek fölött. Nem sokkal később szép támadás végén nagy helyzet maradt ki a hazai kapu előtt. A hátrányba került Puskás Akadémia egyre többet birtokolta a labdát, volt elképzelés a támadásai felépítésében, sok időt töltött a mezőkövesdi 16-osnál, de a befejezéseknél hiányzott a határozottság, pontosság. A legtöbbször Colley előtt adódott gólszerzési lehetőség, a középcsatár azonban vagy lassan, vagy pontatlanul oldotta meg a helyzetet. A hazai csapat ugyanakkor a vezetés megszerzése után gyakorlatilag csak a védekezésre figyelt, ennek ellenére a ráadásban Drazic megint helyzetbe került, az előrevágott labdát 15 méterről küldte kapura.
A második félidőre felerősödött a szél, viharfelhők érkeztek és jelentősen visszaesett a hőmérséklet. A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt két helyen változtatott, hogy lendületet adjon csapatának. Ezzel együtt nem sokat változott a játék képe, továbbra is folyamatos nyomás alatt volt a Mezőkövesd kapuja, de az egyenlítő gól sokáig nem jött össze. Ehhez végül hazai „segítség” kellett, egy bal oldali szögletnél Gomis lábáról pattant a kapuba a labda a 73. percben. Két perccel később Soisalo, a hétfőn szerződtetett finn válogatott szélső már fordított, egy nagyszerű indítást váltott gólra. Az utolsó negyedóra zuhogó esőben zajlott, a rossz látási viszonyok között rosszul jött ki a kapujából Piscitelli, amikor Szolnoki a saját térfeléről ívelt előre, Gruber pedig élt a lehetőséggel. Így végül a Puskás Akadémia magabiztos győzelmet aratott.

Forrás: www.mti.hu https://www.youtube.com/@PuskasAkademia https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos