Hornyák Zsolt: ,,A bajnokság első helyén kellene állnunk”

Jelenleg csak az NB1 5. helyét foglalja el a tabellán a Puskás Akadémia, amelynek nagyon nem örülnek Felcsúton, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatáról beszélünk, de valamiért mindig becsúsznak olyan hibák a játékba, ami miatt pontokat veszítenek.

Kisvárdán is nyert a Puskás Akadémia

fotó: http://puskasakademia.hu

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője sem lehet elégedett a jelenlegi helyezéssel. Az 50 éves szakember volt a Hazafutás című műsor egyik vendége, ahol beszélt a Puskás Akadémia jelenlegi helyzetéről, a fiatalokról, és szót ejtett a Magyarország – Szerbia EB-selejtezőről.

Puskás Akadémia: Hornyák Zsolt úgy érzi, szabad kezet kapott - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

„A játékunk alapján a bajnokság első helyén kellene állnunk, de rengeteg gólt elvettek tőlünk a játékvezetők és a VAR, ami miatt reklamáltam többször is. Sok mérkőzést játszottunk úgy, hogy végig domináltunk, de a gólok, és a 11-esek elvételével mégsem sikerült megnyerni az összecsapásokat. Jelenleg hat ponttal kéne vezetnünk az NB1-et, de vagy elvettek tőlünk egy gólt vagy mi hoztunk rossz döntéseket a végén, viszont itt több mérkőzés is a kezünkben volt, de egyszerűen valamiért kiengedtük.”

A Puskás Akadémia híres arról, hogy rengeteg fiatalnak ad lehetőséget az NB1-ben, gondoljunk itt Gruber Zsomborra vagy akár Kern Martinra. Hornyák Zsolt elmondta, hogy figyelemmel követik a tehetséges játékosokat, és ha megérdemlik, akkor felhívják őket a nagy csapathoz.

Hoszabbítottunk ifjú tehetségünkkel | Puskás Akadémia

Kern Martin a Karlsruhe ellen is pályára lépett - Halasmédia

fotók: http://puskasakademia.hu

„Heti szinten szelektáljuk a kiemelkedő fiatalokat. Télen majd felhozhatjuk az első csapat edzőtermébe azt a kettő-három-négy játékost, aki kiérdemelte. Ha esetleg nem kapnának elég játéklehetőséget, akkor visszajátszanának a korosztályukba, de mi meg szeretnénk adni nekik az esélyt, hogy bizonyítsanak. Ez a válogatott szünet arra lesz jó, hogy ezek a fiatalok lehetőséget kapjanak, és felhozzuk őket a felnőtt csapatba. Felkészüléssel és egymás közötti játékkal töltjük ezt a két hetet.” 

Végezetül beszélt a Magyarország – Szerbia EB-selejtezőről.

„A válogatottnak szerintem a saját kezében van a sorsa. Úgy gondolom, hogy jó hangulatban várhatjuk a szerbeket, mert az előző mérkőzés is remekül sikerült ellenük. Ha a játékosok képesek lesznek kihozni, ami bennük van, akkor Magyarországnak rendkívül nagy esélye van a győzelmemre és a továbbjutásra is.”

A teljes interjú Hornyák Zsolttal…