HIVATALOS: Szlovén válogatott támadót igazolt a Fehérvár

Igaznak bizonyultak az értesüléseink, Nejc Gradisar az NB1-ben szereplő Fehérvár FC játékosa lett. Ezt a hírt a fehérvári klub jelentette be a hivatalos felületein.

fotó: Fehérvár FC

A fiatal szlovén csatár 2002. augusztus 6-án született Ljubljanában, fiatalon a fővárosi NK Bravo együttesében szerepelt, amelynek színeiben a 2019/2020-as szezonban be is mutatkozott az első osztályban. Ezt követően két évig a másodosztályban játszott, ahol a Brezice és a Rogaska együtteseiben 55 mérkőzésen 23-szor volt eredményes. A Rogaska csapatát követte a szlovén élvonalba is, ahol folytatta a gólgyártást, hiszen 14 bajnokin 8 gólt termelt. Teljesítményére felfigyeltek a nemzeti válogatottnál is, és idén januárban bemutatkozhatott egy USA elleni barátságos mérkőzésen, amelyen gólt szerzett.

fotó: Fehérvár FC

,,A Vidi mellett szólt, hogy itt minden feltétel adott van ahhoz, hogy még jobb játékossá váljak, valamint itt erősebb bajnokságban játszhatok, mint a szlovén első osztály. Láttam a Vidi néhány mérkőzését, erős, képzett csapat, tudom, hogy a csapat rendre az első háromban végzett az elmúlt években. A célom, hogy ezt megismételjük és a jövőben az európai porondon is megmutathassuk magunkat. Erős vagyok fejjátékban, jó a sebességem és támadom az üres területeket – ezeket említeném erősségemként. A személyes célom, hogy minél több mérkőzésen játsszak és minél több gólt szerezzek. Remélem, hogy minél előbb be tudok illeszkedni a csapatba, izgatottan várom a találkozást a csapattársaimmal.” mondta első fehérvári interjújában Nejc Gradisar.

A szlovén játékos a 68-as mezszámot választotta, de a játékos bemutatkozására még várni kell egy keveset, hiszen a transzfer akkor válik hivatalossá, ha amikor a FIFA ITC (International Transfer Certificate) megérkezik.