HIVATALOS: Gergényi Bencét megvásárolta az Újpest

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC a hivatalos oldalán közölte, hogy megvásárolták Gergényi Bence játékjogát a szintén NB1-es Fehérvár FC csapatától. A 26 éves balhátvéd nem az első fehérvári érkező Újpesten, hiszen korábban Bese Barnabás és Bartosz Grzelak vezetőedző is át tette a székhelyét a fővárosi lila-fehér együtteshez. A védő a 44-es mezszámot választotta, aki azonnal csatlakozott a IV. kerületiek keretéhez.

fotó: Újpest FC

Gergényi Bence a Budapest Honvéd akadémiáján nevelkedett, majd onnan 2019 nyarán a Zalaegerszeg csapatához igazolt igazolt. A zalaiaknál négy éven át meghatározó játékosnak számított, 138 tétmérkőzésen lépett pályára, és egy Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett. A tavalyi szezont ugyan még a ZTE-nél kezdte meg, majd váltott, és Fehérvárra szerződött, ahol kirobbanthatatlan volt a csapatból. 26 ott töltött mérkőzéséből csupán egyszer hiányzott a kezdőből, akkor is eltiltás miatt, tehát hatalmas szerepet vállalt abban, hogy a Fehérvár kapta a harmadik legkevesebb gólt a 2023/24-es idényben. 

fotó: Újpest FC

Az Újpest új igazolása nem érkezett ismeretlen közegbe, hiszen jól ismeri Bartosz Grzelak vezetőedzőt és stábját, valamint Bese Barnabást is Fehérvárról, emellett Tajti Mátyással is együtt futballozott Zalaegerszegen.


ÚJPEST FC

Érkezők: Riccardo Piscitelli (Mezőkövesd Zsóry FC), Mucsányi Márk (BVSC-Zugló, kölcsönből vissza), Bese Barnabás (Fehérvár FC), Dénes Adrián (Fiorentina), Babós Levente (Csákvár), Baranyai Nimród (DVSC), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Gergényi Bence (Fehérvár FC)

Távozók: Luca Mack, Stefan Jevtoski, Dzenan Burekovic, Georgios Antzoulas, Albi Doka, Franklin Sasere, Kiss Tamás, Heinz Mörschel, Branko Pauljevic(Budapest Honvéd), Peter Ambrose (Aberdeen), Varga György Balázs (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Huszti András (kölcsönből vissza, ZTE), Molnár Zsombor, Szabó Bálint