HIVATALOS: Bartosz Grzelak távozott Fehérvárról és az Újpest vezetőedzője lett

Az NB1-ben szereplő Újpest FC hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezontól a Fehérvár FC-től távozó Bartosz Grzelak fogja majd irányítani a fővárosi lila-fehér csapatot. A IV. kerületi klubbal az elmúlt időszakban több edzőt is kapcsolatba hoztak, de ők végül a svéd szakember mellett tették le a voksukat.

fotó: MTI

,,Örömmel értesítelek Benneteket, hogy Bartosz Grzelak lett az Újpest FC vezetőedzője. Ezt a rendkívül fontos döntést hosszas kiválasztás előzte meg, melyben több, kifejezetten jó jelölt közül tudtunk választani. Az egyik legerősebb szempont, ami alapján rá esett a választás, az az erős vezetői képessége, melyet remekül használva képes arra, hogy csapatot kovácsoljon a magyar és a külföldi játékosok egyvelegéből. Edzői karrierje során több bajnokságban is képes volt a tabella alján lévő csapatból egy dobogóért küzdő egységet kovácsolni. Fontos szerepet játszott a döntésben, hogy az OTP Bank Ligában már bizonyított, remekül fel tudtuk térképezni. Olyan edzőről van szó, aki a megújuló klub filozófiájával azonos értékeket képvisel. Hisz a kemény, kitartó és következetes munkában, az elemzések, adatok felhasználásában és a széleskörű szakmai stáb közös munkájában. Az építkezés megkezdődött, és töretlenül haladunk előre.nyilatkozta Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.

Bartosz Grzelak még 2023 márciusában érkezett a Vidihez, akkor nagy nehezen, az utolsó fordulóig izgulva, de végül bent tartotta a csapatot az NB1-ben, az előző idény viszont remekül sikerült, a fehérváriak a negyedik hellyel kiharcolták a Konferencia-Liga selejtezőt. A 45 éves tréner munkásságára nem lehett panasz Székesfehérváron, de mivel nem vette figyelembe a fiatalszabályt, így a klub eléggé komoly anyagi támogatástól esett el az elmúlt időszakban.

fotó: Nemzeti Sport