Hivatalos ajánlat érkezett a Ferencvároshoz Lisztes Krisztiánért – sajtóhír

A Nemzeti Sport értesülései szerint hivatalos ajánlatott kapott a Ferencváros együttese Lisztes Krisztiánért. A portál úgy tudja, hogy a 18 éves támadót a német élvonalban szereplő (Bundesliga) Eintracht Frankfurt szeretné leigazolni.

A ferencvárosi szurkolók kifizetik Lisztes Krisztián ...

fotó: http://fradi.hu

Július elején a német Kicker számolt be róla, miszerint a Frankfurtnál lázasan dolgoznak a 18 esztendős magyar tehetség megszerzésén, a németek számára ugyanis Lisztes Krisztián jelentheti „a jövő emberét”.

Édesapja, id. Lisztes Krisztián a Metropolnak adott interjújában ugyan hallott a megkeresésről és ezt határozottan megerősítette, de akkor még konkrét ajánlatról nem volt szó.

,,Én is hallottam a Frankfurt érdeklődéséről. Akkor lehetne komoly hírről beszélni, ha konkrétan megkeresnék a Ferencvárost vagy Krisztiánt, de erről még nincs szó.”- mondta még júniusban a játékos édesapja, aki korábban több éven keresztül futballozott a Bundesligában.

NB I: Lisztes Krisztián, a boldog és büszke apa - NSO

fotó: http://fradi.hu

A Nemzeti Sport információi szerint azóta már szintet lépett az ügy és konkrét tárgyalások kezdődtek a klubok között. A lap azt írja, a Bundesliga-csapat több részletben fizetne Lisztesért a magyar rekordbajnoknak, de már az első részlet is többmillió eurós összeg lenne, míg a második részletet 2024 nyarán fizetné ki az FTC-nek, a játékos pedig nem is azonnal váltana klubot, hanem a 2023–2024-es szezont még a zöld-fehéreknél töltené kölcsönben.

Lisztes Krisztián: hiába a három gól, még a piacnak is ismerkednie kell vele

fotó: http://fradi.hu

A hírek szerint a felek egy olyan szerződésen dolgoznak, amely a játékos jó teljesítményétől is függhet. Ha folyamatosan jól játszik az ifjú Lisztes, akkor a végleges ár a bónuszokkal együtt elérheti akár 10 millió eurót.

Ifj. Lisztes Krisztián: “Nem gondolom, hogy minden az ölembe hullik” |  Fociclub

fotó: http://fradi.hu

Az NS hozzátette, hogy megállapodás és aláírás még nem történt a felek között, hiszen a Frankfurt mellett még két másik meg nem nevezett európai topklub is élénken érdeklődik az U21-es magyar válogatott támadó iránt.

A cikk forrása: http://nemzetisport.hu

A fiatal saját nevelésű játékos 2022-ben mutatkozott be a Ferencváros felnőtt csapatában, előtte leginkább a második csapatban és az NB2-es Soroksárban futballozott. A tavalyi szezonban már komolyabb szerep hárult rá és a MOL Fehérvár FC elleni mérkőzésen két gólt tudott szerezni, majd betalált még a Vasas, az Újpest és a Kisvárda ellen. Sokak szerint Lisztes kiváló teljesítménye is kellett a Ferencváros 34. magyar bajnoki címéhez.

FTC: a tavalyi Európa-liga-győztes érdeklődik Lisztes Krisztián irá

fotó: http://fradi.hu

Kiváló teljesítményének köszönhetően az M4 Sport RangAdó-díjátadóján őt választották meg az NB1 felfedezettjének.

Megszólalt a legenda, Lisztesnek nagyon jót tenne a Bajnokok Ligája - Ripost

fotó: http://m4sport.hu

Az idei szezont is remekül kezdte a támadó, hiszen a Fehérvár FC és a Puskás Akadémia kapuját is bevette már a bajnokságban.

Gólzápor, fordítások - nyert a Ferencváros az idei első bajnokiján a  Fehérvár ellen | Goal.com Magyarország

fotó: http://fradi.hu