Hazatértek az edzőtáborból a kisvárdaiak, négy mérkőzéssel a hátuk mögött

A második csapathoz hasonlóan, a Kisvárda NBI-es gárdája is Ausztriában edzőtáborozott 12 napon keresztül. Ugyan a helyszín a két csapatnak más volt, mindkettő nagyszerű mérkőzéseket tudhat maga mögött. Az elsőszámú együttes összecsapott többek között a török bajnok Galatasarayjal is, ám ott 2-0-ás vereséget szenvedett a szabolcsi alakulat. Csütörtökön délután a teljes keret épségben hazatért.

Kép: Kisvárda FC

Az elsőszámú csapat eredményei Ausztriából

Galatasaray (török)–Kisvárda Master Good 2–0 (1–0)

AEK Larnaca (ciprusi)–Kisvárda Master Good 1–2 (0–1). 

Topolyai SC (szerbiai)–Kisvárda Master Good 1–2 (0–1). 

Maccabi Petah Tikva (izraeli)–Kisvárda Master Good 1–1 (0–1)

A csapat vezetőedzője, Milos Kruscsics a következőképpen értékelte az edzőtábor történéseit: „Őszintén szólva, észlelve a pálya minőségét és az időjárási körülményeket, valamint figyelembe véve, hogy a hosszú edzőtáborozás utolsó napjához és mérkőzéséhez érkeztünk, elégedett vagyok, elsősorban azzal, hogy mindenki egészségesen fejezte be a mérkőzést. Az egyetlen kérdés, hogy milyen állapotban lesz Ötvös Bence, bízom benne, hogy valóban nem komoly a sérülése, ami miatt le kellett cserélni a tervezettnél valamivel hamarabb. A pálya nagyon lassú és száraz volt, ami ebben az állapotában sérülésveszélyes, az ellenfél nagyon agresszívnek bizonyult, ezek figyelembevételével elégedett vagyok a mérkőzésen látottakkal. Az utolsó napra már mindenki nagyon fáradt volt, benne volt a fejekben, hogy másnap utazunk haza. Elvégeztük az erre a meccsre tervezett munkát, az eredmény pedig nem fő szempont ilyenkor. Ami pedig az edzőtábort illeti, kellően sok mérkőzést játszottunk, remek ellenfelekkel találtuk szemben magunkat. Sok mindennel szembesültünk, tudjuk, min kell még dolgoznunk. A legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradt, bízom benne, hogy Ötvössel sincs probléma. Csütörtökön hazautazunk, pénteken már otthon edzünk, aztán a játékosok szabad hétvégét kapnak, hogy feltöltődjenek a jövő hétre, amikor már bajnoki ritmusban a zalaegerszegi nyitányra fókuszálunk.”

Az NB3-as csapat mérlege 2 győzelem, és 1 vereség

Heilingenkreuz SV–Kisvárda Master Good II 0–3 (0–1)

NK Videm–Kisvárda Master Good II 1–7 (0–4)

SV Kapfenberg II–Kisvárda Master Good II 1–0 (0–0)

Gerliczki Máté értékelése: „Értékmérőbb mérkőzés volt, mint a legutóbbi, szlovénok elleni, jobban is hasonlított egy bajnoki összecsapásra. Most is fölényben játszottunk, tehát elsősorban azt gyakoroltuk, hogy miként lehet megbontani az ellenfelet, és az jó százalékban sikerült is. Ugyanakkor látjuk a hibákat is, elsősorban azt, hogy a labdavesztés utáni visszarendeződés nem megy gördülékenyen. Ezt még tudjuk gyakorolni a vasárnapi, Tiszaújváros elleni utolsó edzőmeccsünkön. Ami pedig magát az edzőtáborozást illeti, minden téren nagyon hasznos volt. Természetesen a csapatépítést illetően is, de leginkább szakmailag, hiszen ebben a tíz napban annyi mindent el tudtunk végezni, ami normális esetben egy hónap munkája lenne. Még a fizikai részre is oda tudtunk figyelni, de taktikailag is sok mindent be tudtunk gyakorolni. Az is nagyon fontos, hogy senki sem sérült meg, mindenki egészségesen térhetett haza.”