Hatalmas siker, 3 gólos győzelemmel jutott a Budafok a Magyar Kupa döntőjébe

A MOL Magyar Kupa elődöntőjében Budafokon lépett pályára a Vasas. Bár utóbbi volt esélyesebbként számontartva, már az első félidőben eldőlt a mérkőzés amikor Beke Péter mesterhármasával már 3-0 volt az állás.

A mérkőzés elején inkább a Vasas kezdeményezett, de aztán a hazaiak átvették az irányítást, és a 22. percben már a vezetést is megszerezték Beke Péter révén. Nem sokkal később Silye veszített labdát kritikus helyen, Beke Péter pedig végig futott vele a félpályán, majd szép cselek után kilőtte a hosszú alsót. 2-0! A 39 .percben pedig gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést a Budafok. Beke kapott újra nagyszerű labdát, aztán először Hegedűst csapta be majd a kapust átemelve a hálóba lőtt. Tanítani való megoldás, amellyel megszerezte 6. gólját is a Magyar Kupában. Kondás Elemér a látottak után próbált belenyúlni a játékba, és a szünet előtt hármas cserét hajtott végre.

A második félidő már inkább Vasas fölényt hozott, de átütő sikert nem tudott elérni az angyalföldi alakulat. Főleg beadások után fejjel voltak veszélyesek, de ezeket rendre hatástalanította Gundel-Takács. Több gól már nem esett a mérkőzésen így a Budafok története során először jutott Magyar Kupa döntőbe, ahol az ellenfelük a ZTE lesz a Puskás Arénában májusban.

MOL Magyar Kupa, elődöntő
Budafoki MTE – Vasas FC 3–0 (3–0)
Budafok, 2450 néző, v.: Farkas

Budafoki MTE:
Gundel-Takács – Fótyik, Jagodics, Nándori (Vaszicsku, 71.) – Bakti (Bíró, 71.), Soltész, Adorján (Tischler, 86.), Kalmár – Csonka, Kovács D. (Németh M., 60.), Beke (Horváth O., 60.)

Vasas FC:
Dombó – Ódor (Szalai J., 62.), Litauszki (Iyinbor, 42.), Hegedűs J., Silye (Szivacski, 42.) – Sztojka (Hinora, 42.), Berecz, Urblík – Holender, Zimonyi (Novothny, 56.), Ihrig-Farkas

Gólszerző: Beke Péter (22., 34., 39.)
Sárga lap: Soltész (11.), Gundel-Takács (80.), Fótyik (84.), illetve Litauszki (5.)