Három bajnoki mérkőzés, egy pont – Felcsúton sem tudott nyerni a Fradi – Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-1

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
Felcsút, 3525 néző, v.: Bogár
    
Puskás Akadémia: Markek – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Brandon – Corbu, Favorov, Plsek, – Levi (Soisalo, 68.), Colley (Gruber, 68.), Nagy Zs. (Slagveer, 86.)

Ferencváros: Dibusz – Botka (Gojak, 76.), Cissé, Wingo, Ramírez – Traoré (Lisztes, 77.), Abufani, Makreckis, Marquinhos – Zachariassen, Pesic

Gólszerzők: Colley (57.), illetve Zachariassen (18.)
Sárga lap: Szolnoki (42.), Colley (45+1.), Nagy Zs. (60.), Stronati (78.), Maceiras (84.)

Egyértelműen uralta az első negyedórát a középpályát ekkor könnyedén átjátszó FTC, és a fölény egy bal oldali szögletnél góllá érett: Zachariassen csúsztatás után közelről passzolt a kapuba. A hátrányba került PAFC határozottabb labdaszerzésre átváltva azonnal megpróbált támadásokat vezetni, néhány percig nyomást is tudott gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzeteket nem alakított ki. Később megint a Ferencváros futballozott fölényben, többet kísérletezett gólszerzéssel és végig kontrollálta a játékrészt.
A második félidő elejét ismét megnyomta a fővárosi csapat, magasan támadta le ellenfelét, amely nehezen tudta kihozni a labdát. Aztán megint csökkent az FTC nyomása, a Puskás Akadémia pedig egyenlített: Nagy Zsolt nagyszerű sarkazós passzal hozta helyzetbe a kilépő Colleyt, aki nem hibázott. Nem sokkal később Nagy maga is közel állt a gólszerzéshez, 15 méterről a kapufát találta el a bal felső saroknál. A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapat győzelemre játszott, a Ferencváros kapuba is talált egy alkalommal, de lesről, így maradt a pontosztozkodás.

Forrás: http://www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos https://www.youtube.com/@PuskasAkademia