Harmadjára is legyőzte az MTK a Debrecent – Debreceni VSC – MTK Budapest 1-2 (0-1)

Debrecen – MTK mérkőzéssel zárult az OTP Bank Liga NB1 27. fordulójának szombati játéknapja. A két csapat a legutóbbi három fordulóban nem kapott ki, ám a fővárosi kék-fehérek a héten elbúcsúztak a MOL Magyar Kupa további küzdelmeitől.

fotó: Nemzeti Sport

Az első lehetőségek a hajdúságiak előtt adódtak, előbb Ferenczi János járt közel a gólszerzéshez, aki egy jobb oldali szögletet lőtt mellé kapásból. Nem sokkal később Bárány Donát fejelt a kapu mellé, majd Domingues lövését ütötte ki Demjén Patrik.

A kezdeti debreceni rohamokat átvészelte az MTK, és szépen lassan átvette a mérkőzés irányítását. Hej Viktor ment el a jobbszélen, beadása megtalálta Bognár István, aki kapásból alig lőtt a kapu mellé.

A következő fővárosi támadás már góllal fejeződött be: egy labdaszerzést követően Bognár passzolta fel a labdát Németh Krisztiánnak, a támadó lekészítte Kosznovszky Márknak, aki futtából kilőtte a jobb alsót. (0-1)

fotó: Nemzeti Sport

A folytatásban is jöttek az MTK-tól a lövések, előbb Antonov lőtt 22 méterről, az erős és jó irányba menő lövésbe Ojediran tette bele a fejét, a kísérlet így is veszélyes lett és csak kevéssel kerülte el a bal felsőt.

Nem sokkal később Hej lövése találta el az oldalhálót, majd a 35. percben Kata Mihály lőtt 23 méterről, ám Megyeri óriási bravúrral kitolta a léc alá tartó kísérletet.

A félidő végén Németh Krisztián szerezhetett volna gólt, aki előbb jól megforgatta Lagatort, majd lövésre vállalkozott, de Dreskovic óriásit mentett.

fotó: MTI

A második félidő elején megduplázta előnyét Horváth Dávid együttese: Horváth Artúr szerzett egy labdát, majd Bognárhoz passzolt, aki lövés helyett a passzt választotta, és ez jó döntésnek bizonyult, mivel az érkező Horváth Artúr 14 méterről kilőtte a bal alsót. (0-2)

fotó: Nemzeti Sport

A gól után nem sokkal hármat cserélt Srdjan Blagojevic, amellyel változott a debreceniek játéka.

Az 57. percben egy labdaszerzést követően Bárány Donát kapott egy remek kiugratást, aki a kifutó Demjén lábai alatt a hálóba passzolt. A 23 éves támadónak ez volt a 7. gólja az idei bajnokságban. (1-2)

Nem kellett sok az MTK válaszára, Bognár kapott jó labdát, majd a 16-oson belülre érve lövésre vállalkozott, ám Dreskovic az utolsó pillanatban odaért, és Megyerit kisegítve menteni tudott.

A 69. percben kishíján egyenlített a Loki, Bódi Ádám bal oldali szöglete után Lagator fejelt a jobb kapufára, a kipattanót Dreskovic tette kapura, de Kosznovszky nagyot mentett.

A végén Bárány egyenlíthetett volna, ám a 15 méterről leadott lövését Demjén védte, majd pár perccel később megint az MTK kapusa jött ki győztesen.

A vége maradt 2-1 az MTK-nak, így a fővárosi kék-fehérek harmadjára is legyőzték az idei szezonban a DVSC-t.


OTP Bank Liga NB1, 27. forduló

Debreceni VSC – MTK Budapest 1-2 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5221 néző

Vezette: Erdős József (Vígh-Tarsonyi Gergő, Rózsa Dávid)

Debrecen: Megyeri – Baranyai (Tuboly, 88.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Vajda (Bódi, 55.), Ojediran (Szécsi, 88.), Manrique (Loncar, 55.), Domingues (Szuhodovszki, 55.) – Dzsudzsák, Bárány

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

MTK: Demjén – Kocsis, Kádár, Nagy Zs. – Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth Artúr (Végh, 73.), Antonov – Bognár (Varju, 82.), Németh (Jurina, 59.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Bárány (57. perc) illetve Kosznovszky (16. perc), Horváth Artúr (49. perc)


A Debrecen maradt a 4. helyen, míg az MTK pontszámban beérte a Lokit.