Győzelemmel tért vissza az európai kupaporondra a Debreceni VSC

A Debreceni VSC 1-0-ra nyert az örmény Alashkert vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtökön játszott első mérkőzésén, így csaknem négyévnyi szünet után győzelemmel tért vissza az európai kupaporondra.

A győztes gólt a második félidő elején a montenegrói Stefan Loncar szerezte. A visszavágót egy hét múlva játsszák Debrecenben. A párharc győztese a következő körben az osztrák Rapid Wiennel találkozik majd.

Fotó: www.dvsc.hu


Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Alashkert Jereván (örmény) – Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Abovjan, v.: Fotiasz Vasszilisz (görög)

Alashkert: Cancarevic – Usztyinov, Carrillo, Voszkanjan, Muzek – Flores, Angulo, Hurcidze (Nalbandjan, 92.), Mimito (Gareginjan, 77.), Racines (Fataj, 77.) – Agdon (Kutalia, 60.)

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Romancsuk, 41.) – Loncar, Dzsudzsák (Bódi, 87.) – Szécsi (Oliveira, 69.), Manrique, Kiziridisz (Domingues, 69.) – Do. Babunski (Bárány, 87.)

Gólszerző: Loncar (50.)
Sárga lap: Muzek (65.), Voszkanjan (94.)

Jól kezdte a mérkőzést a Debrecen, amely a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs révén már a 3. percben eltalálta a kapufát, de aztán az idő előre haladtával egyre csökkent a hajdúságiak kezdeti lendülete. A 30 Celsius fokos hőségben a játékvezető 23 perc után ivószünetet rendelt el, és a megszakítást követően mintha új erőre kapott volna az örmény együttes, amely néhány perc leforgása alatt többször is veszélyes helyzetet alakított ki a debreceni tizenhatos környékén. A kaput ugyanakkor nem sikerült eltalálnia az Alashkert brazil csatárának, egyszer pedig Ferenczi János nagyszerű becsúszó szereléssel akadályozta meg a támadót, hogy ziccerben törhessen kapura. A védőt néhány perccel később sérülés miatt viszont le kellett cserélni.
A szünet után hamar megszerezte a vezetést a magyar együttes, Loncar jól érkezett egy bal oldali beadásra, s miután nagyon üresen hagyta őt az örmény védelem, a labdaátvételt követően nagyszerűen lőtte ki a jobb alsó sarkot. A folytatásban a Debrecen a minimális előny megőrzésére törekedett, míg az Alashkert hiába erőltette a támadásokat, Megyeri Balázs kapuját nem tudta komolyan veszélyeztetni.

Forrás: www.mti.hu