Győzelemmel kezdte az évet a Debrecen

Vajda Botond góljával a DVSC 1-0-ra legyőzte a román Petrolul Ploiesti csapatát a törökországi edzőtáborban.

Elővigyázatosságból Dzsudzsák Balázs, Aleksandros Kyziridis, Aleksander Mojzis, Bódi Ádám, Megyeri Balázs és Cibla Flórián is kihagyta a mérkőzést. A DVSC kezdőjében ott volt Szuhodovszki Soma és Jorgo Pellumbi is. A keretből hiányzott Marko Milosevic, ami egyre jobban ráerősít a távozásával kapcsolatos pletykákra. Hozzá hasonlóan Andrija Majdevac, Varga József és Farkas Tamás sem volt a keret tagja és a hiányzók közt sem említette őket a DVSC honlapja.

A DVSC 1. félidőben: Erdélyi – Kusnyir, Dreskovic, Pellumbi, Hornyák – Ojediran, Loncar – Bévárdi, Szuhodovszki, Domingues – Bárány. 

A DVSC 2. félidőben: Engedi – Baranyai, Romanchuk, Lagator, Ferenczi – Tuboly, Manrique – Szécsi, Vajda, Joao Oliveira – Batai. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kép: Debreceni VSC

A debreceniek összefoglalója a mérkőzésről: Az első félidő legelején Bárány Donát 14 méteres lövését fogta a Petrolul kapusa, majd a 8. minutumban szintén saját nevelésű csatárunk került helyzetbe, de nem talált kaput. Inkább a Loki akarata érvényesült, az első negyedóra végén Stefan Loncar lövését védte a hálóőr. A folytatásban sem változott a játék képe, a 36. percben Bévárdi Zsombor közeli szabadrúgása után nem sokkal kerülte el a labda a kaput, igaz, a szünet előtt Erdélyi Benedeknek is be kellett mutatnia két jó védést.

A második játékrészben is a DVSC játszott fölényben és tetszetősebben, az 59. percben meg is szerezte a vezetést, Joao Oliveira passzával Vajda Botond tört be a 16-osra, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsót (1-0). A folytatásban is a mienk voltak a jobbak, a 73. percben Batai Tamás nem sokkal fejelt mellé. A hajrában már nem esett gól, a Loki megérdemelten győzött. Fontos, hogy hét (!) 21 év alatti játékos is szerepet kapott, ráadásul 30 évesnél idősebb mindössze egy volt, Ferenczi János. Folytatás jövő hét kedden a lengyel Cracovia ellen.

Petrolul Ploiesti 0-1 Debreceni VSC (Vajda)

A találkozó itt nézhető vissza: