Gojak döntött, győzelemmel kezdte a felkészülést a Ferencváros

A Ferencváros a szlovén Nafta Lendva ellen kezdte a felkészülést a 2024-25-ös idényre.

A Ferencváros a szlovén élvonalba feljutó Nafta Lendva ellen játszotta le első nyári edzőmérkőzését szombaton Ausztriában.

Pascal Jansen vezetőedző magyar válogatott játékosaira még nem számíthatott, azonban a télen a keretből kirakott Owusu visszatért a kezdőbe, akárcsak a kölcsönből visszatérő Knoester és Bassey is.

FTC I. félidő: Varga Á. – Kaján, Knoester, Cissé, Ramírez – Zachariassen, Abu Fani, Loncar – Owusu, Bassey, Marquinhos, csere: Pappoe

Az első játékrészben Owusu a 9. percben szerezhetett volna vezetést, de a szlovének kapusa védett, majd a következő 20 percben Varga Ádám mutatott be 3 bravúrt. A 34. percben debütált az új igazolás, Isaac Pappoe, majd a félidő hajrájában Owusu hibázott ziccert, így gól nélkül fordultak a csapatok.

kép: Fradi.hu

FTC II. félidő: Szécsi - Pászka, Tóth A., Aaneba, Civic - Kehinde, Katona, Gojak, Szevikjan - Kodro, Pesic cserék: Gruber, Varga Z., Pappoe

A második félidő elejét megnyomta a Ferencváros a sorcserét követően, Kehinde, Kodro és Katona előtt is adódtak lehetőségek, de egyikük sem talált kaput. A 61. percben Pesic adott laposan középre, a labda Gojak elé pattant a kapusról, aki élt a lehetőséggel (1-0). A 68. percben Gruber Zsombor is debütált a Ferencvárosban, valamint Varga Zétény is beállt. Egy kontrából még Szécsinek is akadt dolga hátul, majd a hajrában Varga Zétény tüzelt nem sokkal fölé, így a Ferencváros 1-0-s győzelemmel kezdte az edzőtábort.

Ferencváros 1-0 Nafta Lendva (Gojak 61')