Főszerepben Bogár játékvezető és a VAR – Fehérvár FC – MTK Budapest 3-0

A Fehérvár FC 3-0-ra legyőzte a 43. perctől kilenc emberrel játszó, vendég MTK-t vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló: Fehérvár FC – MTK Budapest 3-0 (1-0)

Sóstói Stadion, 3136 néző, v.: Bogár
    
Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai (Kastrati, 69.), Serafimov, Fiola, Gergényi – Katona M. (Christensen, 80.), Flores, Kalmár (Rúben Pinto, 90.)- Szabó L. (Berki, 90.), Kodro

MTK: Demjén – Kovács M., Hej, Bobál D., Kádár T., Kovács P. (Kocsis G., 49.) – Kata (Biben, 76.), Bognár I. (Molnár R., 76.), Thiam, – Stieber Z. (Végh B., 49.), Zsóri (Spalek, 62.)

Gólszerzők: Katona M. (45+1.), Kalmár (54., 89.)
Sárga lap: Fiola (34.), Serafimov (40.), Gergényi (68.), illetve Thiam (16., 43.)
Kiállítva: Kádár T. (20.), Thiam (43.)

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó első negyedórája, majd az MTK Kádár Tamás szabálytalanságát követően tíz emberre fogyatkozott. Furcsa módon a Fehérvár zavarodott meg az emberelőnytől, mert a vendégek sorra alakították ki a helyzeteket a hazai kapu előtt, Zsóri Dániel hatalmas ziccerénél például Tóth Balázs bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy a hazai együttes ne kerüljön hátrányba. A félidő hajrájában tovább fogyatkozott a fővárosi gárda, Khaly Thiam második sárga lappal volt kénytelen levonulni a pályáról. A szituáció visszajátszásánál egyértelműen látszott, hogy Thiam a labdát találta el. Kérdés hogy mit látott a játékvezető, illetve mit néztek a VAR szobában ülők. Bogár játékvezető hibás dötése nyomán teljesen egyértelművé vált, hogy ezen a meccsen a Vidi fog nyerni, így a találkozót akár nyomban le is fújhatta volna.

A kettős emberelőnyt a szünetig gyorsan kihasználta a Vidi, Katona Mátyás lőtt nagy gólt a bal felső sarokba.
Fordulást követően növelte előnyét a Fehérvár, és onnantól kényelmesen játszhatott kétgólos vezetésnél, kettős emberelőnyben. Az MTK foggal-körömmel védekezett, de amikor lehetősége nyílt, bátran vállalkozott támadásokra is. A végén Kalmár Zsolt meglőtte saját maga második, csapata harmadik gólját, ezzel pedig beállította a végeredményt.

Forrás: www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos