FK Železiarne Podbrezová – Diósgyőri VTK 1-2 (felkészülési mérkőzés)

Értékes győzelmet arattak a diósgyőriek, hiszen egy olyan szlovákiai első osztályú együttes ellen nyertek, amely az előző bajnokságot a negyedik helyen zárta. Már most érezhető, hogy Kuznyecov Szergej irányítása alatt egy olyan együttes formálódik, amellyel számolni kell majd az NB1-ben!

Enns, Arena Enns, 50 néző. Játékvezető: Roman Smolinski (Alen Puskaric, Dietmar Krczal)


DVTK 1. félidő: Karlo Sentić – Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Godfrey Bitok Stephen – Vladislav Klimovich, Alexander Vallejo, Rudi Požeg Vancaš – Jérémie Obounet, Marin Jurina, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
DVTK 2. félidő:  Branislav Danilović – Csirmaz István, Bozhidar Chorbadzhiyski, Julien Célestin, Bokros Szilárd – Vladislav Klimovich (Papp Marcell, 60.), Holdampf Gergő, Bényei Ágoston – Csatári Gergő, Lőrinczy Attila, Medgyes Sinan. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Sárga lap: Marek Bartoš a 84. percben.
Gólszerzők: Martin Talakov (1-0) a 9., Vladislav Klimovich (1-1) a 45., Papp Marcell (1-2) a 79. percben.

Kuznyecov Szergej: Azzal kezdem, hogy egy jó ellenféllel találkoztunk, akik az előző bajnokságot a negyedik helyen zárták. És azt sem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél már a negyedik felkészülési mérkőzését játszotta, mi pedig az elsőt Ausztriában (és előtte egyet Diósgyőrben – a szerk.).
Úgy terveztük, hogy 45-45 percet játszik mindenki. Az első félidőben elég jó volt az iram, de sok hibával, mert látni lehetett, hogy még nincsenek összeszokva a játékosok. Követtünk el hibákat, és amikor nálunk volt a labda, akkor jobban ki kellett volna használni a széleket, mint azt tettük az egyenlítő gólnál. 
A második játékrészben jobban kezdtünk, mint az ellenfél, kellőképpen agresszívak voltunk, és sikeresen presszingeltünk, nem sok levegőt hagytunk az ellenfélnek. A végén megszereztük a második gólt, és megérdemelten győztünk. 

Videók: https://www.youtube.com/@DVTKtv

Forrás: http://dvtk.eu/