Feljutó csapattól igazolhat támadót a Kecskemét

A Nemzeti Sporthoz hasonlóan szerkesztőségünk is úgy értesült, hogy az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Kecskeméti TE egyik nyári kiszemeltje a frissen feljutó ETO FC Győr csapatának 22 éves támadója, Farkas Balázs. Úgy tudjuk, hogy a felek még nem kezdték el a tárgyalásokat, ám ez már csak idők kérdése lehet. A támadó állítólag a több játéklehetőség reményében távozhat a folyók városából, aki eléggé népszerűnek számít a zöld-fehér szurkolók körében.

fotó: Kisalföld

A győri nevelésű Farkas Balázs végigjárta a korosztályos létrákat, majd a 2019/2020-as szezonban bemutatkozhatott a felnőttek között egy Gázgyár elleni Magyar Kupa mérkőzésen. A következő szezonban már több lehetőség jutott neki, összesen 17 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken egy gólt szerzett.

A 2021/2022-es idényben szépen megmutatta magát Győrben, hiszen 25 meccsen 7 gól és 5 gólpassz volt a mérlege, majd a győri klub kölcsönadta őt a következő szezonra a szintén másodosztályú Siófoknak, ahol sikeres volt, mivel 12 gól és 1 gólpassz állt a neve mellett.

Az idei szezonban kevés játéklehetőséghez jutott, amely köszönhető volt a nyári felkészülés során összeszedett súlyos sérülésének is, valamint az ő posztjára minőségi légiósok érkeztek, de így is tudott három gólt szerezni.

A Kecskemét nem először igazolna támadót a másodosztályból, hiszen tavaly nyáron Pálinkás Gergőt szerződtették az NB2-es Kolorcity Kazincbarcikától és a 27 éves támadónak nem volt rossz az első kecskeméti szezonja, sőt, elég jó fogásnak bizonyult, hiszen a bajnokságban 30 alkalommal lépett pályára, amelyeken 7-szer is bevette az ellenfelek kapuját, valamint betalált az EKL-selejtezőjében, valamint a MOL Magyar Kupában is.

fotó: Kecskeméti TE