Felcsútról igazolt felvidéki magyar játékost a Vasas

Urblík József személyében 185 centiméter magas középpályást igazolt a Vasas FC. A kreativitásáról ismert játékos 2018-tól kezdve játszik a magyar bajnokságban, akkor igazolt a Puskás Akadémiához, és most 5 év után távozik, és teszi át székhelyét Angyalföldre. Felcsúton 7 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki, az évek alatt.

Urblíknak a komoly NB1-es rutin mellett van nemzetközi tapasztalata is, hiszen volt szlovák U17-es és U21-es válogatott is.
A Vasas két és fél éves szerződést kötött a 26 esztendős középpályással.

Kép: Vasas FC

Urblík József: „Nagyon izgatott vagyok, hiszen rendkívül sokáig tartott a magyar állampolgárság megszerzése, és már vártam, hogy csatlakozhassak a csapathoz. Örülök, hogy rendeződött a papírmunka és végre itt vagyok, most már csak a futballra koncentrálok. Bízom benne, hogy tudok segíteni a csapatnak, mivel középpályás vagyok ezért támadásban és védekezésben is szeretnék hozzátenni a csapat játékához. NB I-es csapattól érkeztem, így ismerem a közeget és a klubot is, tudom milyen jó játékosok alkotják ezt az együttest. Az elmúlt időben – mióta szóba került az Angyalföldre igazolásom – kiemelt figyelemmel követtem a Vasast. Egyértelműen nem oda való ez a klub, ahol jelenleg a tabellán áll. Nagyon bízom benne, hogy együttes erővel a héten elmozdul a csapat az utolsó helyről, és megindulunk felfelé a tabellán.”

Nagy Miklós (sportigazgató): „Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy kizárólag magyar játékosokban gondolkodunk, ezért Urblík József szerződtetésével meg kellett várnunk, amíg felvidéki születésű magyarként megkapta az állampolgárságot. Nagyon örülök, hogy ez a mai napon megtörtént és végül minket választott. Erősödhet vele a középpályánk, mivel egy párharcerős, nagy munkabírású, ugyanakkor kreatív, jó rúgótechnikával rendelkező futballistáról van szó, akitől többek között azt várjuk, hogy a középpályáról megfelelő támogatást nyújtson a támadójátékunkhoz is.”