Fehérvár FC – DAC 1904 0-5 (0-2) Felkészülési mérkőzés

Kilátástalan játékkal megalázó vereséget szenvedtek a Fehérvár labdarúgói. Persze lehet azt mondani, hogy csak felkészülési mérkőzésről van szó, de a helyenkénti gyermeteg hibákra ez sem magyarázat. Csak fogjuk a fejünket, és elgondolkodunk azon, hogy pár év alatt miként jutott idáig a Vidi…

Fehérvár FC: Kovács Dániel (Rockov 46) — Zeke (Bedics 46), Spandler (Husvéth 61), Larsen (Ódor 61), Csongvai Áron (Kiss Marcell 46) — Franck Bambock (Ambach Arnold 46), Pinto (Kovács 46) — Schön (Pető Milán 46), Houri (Kecskés Máté 61), Kastrati (Menyhárt 46) — Katona Mátyás (Tóth Tamás Vid 46)

FC DAC 1904: Veszelinov — Pinto (Gruszkowski 61), Kaša (Trusa 75), Brunetti (Risvanis 46), Andzouana (Mendez 46), Dimun (Vitális 46), Káčer (Riquelme 61), Kalmár (Urblík 75), Veselovský (Szolgai 61), Krstović (Záhradník 46), Ramadan (Čermák 75)

Góllövők: Káčer 17. perc, Kalmár 41. perc, Ramadan 46. perc, Ramadan 60. perc, Trusa 79. perc

Videó: https://www.youtube.com/@FCDAC1904

Bartosz Grzelak (Fehérvár FC): „Ez volt az első nyári felkészülési mérkőzésünk és egy olyan ellenféllel találkoztunk, akik jóval előrébb tartanak nálunk a felkészülésben, ráadásul sok hiányzónk is volt, többen válogatottbeli mérkőzéseik, mások sérülés miatt nem állhattak a rendelkezésünkre. A mai meccs jól szolgálta azt a célt, hogy gyakoroljuk a játékstílusunkat mérkőzésszituációban is. Voltak olyan dolgok a mérkőzésen, amik jól néztek ki, de olyanok is, amiken gyorsan javítanunk kell majd. Örülök annak, hogy a mai mérkőzésen szép számban mutatkoztak be játékosaink a második csapatból is, de mivel ők még mindössze néhány edzésen vannak túl velünk, nem volt könnyű számukra a mai mérkőzés. Bízom benne, hogy jövő héttől már több játékos áll majd rendelkezésünkre az első keret tagjai közül.”

Adrian Gula (DAC): “Örülök a mérkőzés nagyrészében mutatott teljesítményünknek, voltak jó periódusaink a mai meccsen. Örülök, hogy hatékonyak tudtunk lenni az ellenfél kapuja előtt, jól kezdtük a meccset, jól támadtunk le, az viszont bosszantó, hogy megint több helyzetre volt szükségünk ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést. Tudjuk, hogy a Fehérvár teljesen más fázisában van a felkészülésnek, mint mi, de a saját csapatunkra és játékunkra fókuszálunk. Szuper stadionban, remek pályán játszhattunk, köszönjük a hazaiak vendégszeretetét!”

Forrás: https://www.fehervarfc.hu/