Fegyelmi vétség miatt kikerült a Ferencváros keretéből Aleksandar Pesic

Tavasszal öt tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Ferencváros szerb támadója, Aleksandar Pesic, aki 4 gólt és 2 gólpasszt jegyzett ezeken az összecsapásokon, de sokak meglepetésére Dejan Stankovic, a zöld-fehér csapat vezetőedzője nem nevezte őt a hétvégi, Puskás Akadémia elleni bajnokira.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Az 1-1-re végződő találkozót követő sajtótájékoztatón megkérdezték Dejan Stankovicot, hogy miért nem volt a keretben Aleksandar Pesic. A 45 éves szerb szakember rövid választ adott az újságíróknak.

,,Csak azokról a játékosokról kívánok beszélni, akik játszottak, vagy a kispadon voltak.”mondta Dejan Stankovic.

A Csakfoci.hu információi szerint azért kerülhetett ki a szerb támadó, mivel az elmúlt időszakban vitája volt a Ferencváros csapatkapitányával, Dibusz Dénessel, de állítólag korábban is adódtak vele problémák. A portál ezzel kapcsolatban megkereste a Fradi sajtóosztályát, akik röviden válaszoltak.

,,Aleksandar Pesic fegyelmi vétséget követett el, ezért határozatlan időre kikerült a keretből. Mindig a Ferencváros érdekei a legfontosabbak, azokat egyetlen játékos személyes érdekei sem írhatják felül.”

fotó: MTI

Aleksandar Pesic tavaly nyáron érkezett a Ferencvároshoz, méghozzá a szerb Crvena Zvezda csapatától. A 31 éves szerb támadó 29 tétmérkőzésen lépett pályára a Fradi színeiben, amelyeken 12 gólt szerzett, valamint kiosztott 6 gólpasszt is. A legfontosabb gólt még tavaly novemberben szerezte Pesic, méghozzá a Cukaricki elleni Konferencia-Liga csoportmérkőzésen, amikor is a 98. percben egy felívelt labdát vett le kb 18-20 méterre a kaputól, majd onnan kapásból lőtt a szerb csapat kapujába, amellyel 2-1-re nyert a Fradi, és lényegében ez a gól is kellett ahhoz, hogy a zöld-fehérek újra megéljék a nemzetközi kupatavaszt.

fotó: MTI