Elmaradt meccset pótolnak szerdán az OTP Bank Ligában

A 21. fordulóból elhalasztott Ferencváros-Diósgyőr mérkőzéssel folytatódnak hétközben az NBI küzdelmei.

Ferencváros-Diósgyőr (április 10. szerda 18:00)

A Ferencváros nagy lépést tett a hétvégén a bajnoki cím megszerzése felé és ma tovább növelheti előnyét a Pakssal szemben. A DVTK rossz formába került: ötöt kaptak Zalaegerszegen, kiestek a Magyar Kupából, majd a Kisvárdát sem tudták otthon legyőzni.

A két csapat kétszer találkozott eddig egymással a szezonban: októberben 2-1-re nyert a Ferencváros Miskolcon, egy hete pedig a kupában 2-0-s ferencvárosi siker született. Az októberi meccsen Botka, Pesic és Vancas volt eredményes, legutóbb pedig Zachariassen talált be majd Marco Lund öngólt vétett.

A két csapat utoljára 2021 tavaszán csapott össze a Groupama Arénában, akkor Boli góljával a Ferencváros begyűjtötte a három pontot.

Ebben a szezonban a 2. fordulóra kiírt Ferencváros-Diósgyőr halasztásra került és ebből a DVTK jött ki jobban, hiszen Asmir Suljic góljával 1-0-ra nyertek a Groupama Arénában a miskolciak.

Mindkét csapat sűrű programban van, hiszen 2,5 hét alatt 5 tétmeccset játszanak le, a hétvégén az FTC Zalaegerszegre utazik, a Diósgyőr pedig az MTK-hoz látogat.

A Ferencváros mellett szólhat a forma is, viszont a DVTK talán reménykedhet abban, hogy a 2021-es meccshez hasonlóan most is meglepheti egy pótolt meccsen a Ferencvárost. Kérdés, hogy mennyire nyúl bele Stankovic a kezdőcsapatba itt a sűrű hetekben. A legutóbbi 3 meccsből kétszer Varga, egyszer Dibusz védett. A védelemben Cissé mindhárom meccsen játszott, kétszer Abena, egyszer Wingo volt a társa középen, míg a jobb oldalon kétszer Makreckis, egyszer pedig Botka kapott játéklehetőséget, a másik szélen kétszer Civic, egyszer Ramírez. A középpályán Habib Maiga is háromszor kezdett, egyszer Ben Romdhane, kétszer Loncar társaságában. Zachariassen szintén triplázott a kezdőcsapatban, kétszer Marquinhos, egyszer Sevikyan játszott a másik szélen, irányítóban pedig Abu Fani a legutóbbi két meccsen kezdett, előtte Katona egyszer. Az ék kétszer Kodro volt, legutóbb pedig Varga. Nem kizárt így, hogy Cissé, Zachariassen és Maiga közül lesz aki pihen majd és esetleg Katona, Botka vagy Pászka a magyar játékosok közül több lehetőséget kap, vagy újra a kezdőbe kerül Adama Traoré és Lisztes Krisztián sérülésből visszatérve.

A Diósgyőrnél jóval kevesebb volt a variációs lehetőség: Odyntsov végig védte a három meccset. Gera Dániel, Marco Lund és Szatmári Csaba szintén kezdők voltak, Stephen kétszer és Bokros egyszer játszott kezdőként az elmúlt másfél hétben. A középpályán Holdampf háromszor, Vallejo kétszer kezdett, egyszer Klimovich. Vancas két meccs után pihent a Kisvárda ellen, Pernambuco itt került vissza a kezdőbe. Bényei és Acolatse kétszer, Jurek mind a háromszor kezdő volt. Az ék a ZTE ellen Edomwonyi, a Kisvárda ellen Szabó Levente volt, így ők kevésbé kaptak terhelést.

Jelenleg 8 pont előnye van a Ferencvárosnak, ez ma 11-re nőhet. Pontszerzés esetén matematikailag is biztosítaná helyét az FTC a mai napon a nemzetközi kupaporondra a következő szezonra. A Diósgyőr a 7. helyen áll, 15 pontra a kieséstől és 10-re a dobogótól, de mindössze 4 pontra a negyedik helytől, ami kupaindulást is érhet. Így egy győzelemmel a DVTK a 6. helyre ugorhat előre a kiegyenesedett tabellán. A Diósgyőr utóbbi hetekben mutatott játéka és eredménysora viszont nem túl bíztató.

Tipp: 2-0