Elkezdte a felkészülést az NB1-re a Kisvárda

Szélsőségekkel teli szezonon van túl a Kisvárda Master Good FC csapata, miután a nyáron még a Konferencia-Liga selejtezőjében szerepelt a csapat, a világbajnokság után már nem jöttek úgy az eredmények, így a szabolcsi gárda a 6. helyen fejezte be a 2022-2023-as szezont.

NB I: Kisvárda Master Good–Újpest - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

Révész Attila, a klub sportigazgatója a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, hogy a csapat idei célja a biztos bentmaradás lesz és a keretben biztosan fognak történni változások. Kisvárdán évek óta nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásnevelésre és egyre több fiatal tehetség kerül a felnőtt futball közelébe. A várdaiak NB3-as második csapatában rendre szerepelnek kettős állampolgárságú futballistapalánták és a tavalyi szezonban is megannyi jó teljesítmény volt Gerliczki Máté együttesében. Ez a modell jelenleg jól működik a klubnál és ez a folyamat hosszú távon kifizetődő lehet számukra.

A nyáron volt néhány változás a keretben:

Távozott: Hej Viktor (MTK), Hindrich Ottó (kölcsönből vissza-CFR Cluj), Anton Kravcsenko, Artem Odincov (DVTK), Janisz Karabeljov

Érkezett: Lippai Tibor (Kazincbarcika), Kovács Marcell (FTC/Soroksár), Branimir Cipetic (Lokomotiva Zagreb), Czékus Ádám (Békéscsaba)

A játékosok 2023. június 19-én hétfőn találkoztak a Várkerti Stadionban. A három hetes pihenő után a csapat 46 éves szerb trénere, Milos Kruscsics levezényelte az első edzését. A keretből hiányzik még a montenegrói válogatottban szereplő Driton Camaj és Danijel Petkovics, valamint az Észak-macedón U21-es válogatottban szereplő Mario Ilievszki is hiányzott az első tréningről.

A második csapatból felkerült a keretbe két fiatal játékos: Raul Stefan és Nikita Honcsar.

fotó: http://kisvardafc.hu

A csapat felkészülési meccseinek menetrendje véglegesnek tekinthető. Az első edzőmeccset a jövő hét végén, július 1-jén játssza a Kisvárda csapata, a szlovák élvonalba frissen visszajutott FC Kosice otthonában lép pályára. A jövő hónap közepén pedig tíz napot ausztriai edzőtáborban tölt a csapat.

A várdaiak vezetőedzője is nyilatkozott a klub hivatalos oldalának:

„Ebben a pillanatban elégedett vagyok, de még nem fejeztük be a keretátalakítást,Szükségünk van még néhány pozícióba játékosra, például a jobb oldalra, ahol az új szerzemény Cipeticen kívül csak Jaroslav Navrátil áll még rendelkezésre. Szerződtettünk a nagyon tehetséges fiatal játékost Békéscsabáról Czékus Ádám személyében, ő nagyon fontos játékosunk lesz a szabályokat is figyelembe véve, miként az új kapusunk, Kovács Marcell is. Lippai Tibor személyében egy harmadik magyar játékost is szerződtettünk, aki a jelek szerint alkalmazkodni tud majd a magasabb szintű követelményekhez. Ő szintén lehetőséget jelent a számunkra és konkurenciát teremt a belső védő szerepkörében. Néhány pozícióban azonban még jobbakká kell válnunk, ezért további játékosokat keresünk, azon dolgozunk Révész Attila sportigazgatóval és a kollégákkal együtt, hogy egy-két új futballistát még meg tudjunk szerezni. Nem kell rohannunk és hirtelen döntéseket hoznunk, hiszen a keret csaknem teljes, meg kell néznünk, kik azok a jelöltek, akik valóban erősítést jelenthetnek a számunkra. Egy újabb magyar játékossal és a klubjával közel állunk a megegyezéshez, remélem, ő is megoldást jelenthet majd.”

fotó: http://kisvardafc.hu