Elkeserítően fejezte be a Fradi a bajnokságot

A Mezőkövesd 1-0-ra nyert saját pályáján a bajnok Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, a bajnoki idény utolsó összecsapásán. Ez volt zsinórban a Fradi harmadik veresége.

A hazai csapat a szezon során kétszer legyőzte az FTC-t és egyszer döntetlent játszott vele, mostani sikerével pedig a nyolcadikról a hetedik helyre lépett előre.OTP Bank Liga, 33. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 4110 néző, v.: Karakó


    

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Lukic, Filip – Brtan, Besirovic, Lehoczky (Karnyicki, 65.) – Drazic, Da. Babunski (Prudnyikov, 85.), Molnár G. (Zahary, 85.)

Ferencváros: Szécsi – Kaján (Auzqui, 79.), Knoester, Abena, Sagal – Esiti (Tóth A., 57.), Gojak – Zachariassen, Mercier (Baden, 72.), Owuso (Marquinhos, 57.), Lisztes

Gólszerző: Drazic (45+1., 11-esből)
Sárga lap: Filip (36.), Lehoczky (58.), Brtan (68.), illetve Szécsi (44.), Marquinhos (89.)

Remek időben, majdnem telt lelátók előtt játszhatott, tét nélkül a két csapat. Volt iram, akadtak helyzetek is, kecsegtetőbb lehetőségeket inkább a Ferencváros alakított ki annak ellenére, hogy több epizódszereplő kapott ezúttal lehetőséget és érződött az összeszokottság hiánya. A vezetést mégis a hazai csapat szerezte meg közvetlenül a szünet előtt: Knoester tanácstalan volt a saját 16-osa előtt, Drazic elvette tőle a labdát kapura tört, Szécsi pedig szabálytalanul állította meg őt. A büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a bal felső sarokba.
A második félidőben a Mezőkövesd átengedte a kezdeményezést, a Ferencváros akcióiból azonban hiányzott a dinamika, ezzel együtt lett volna lehetőség az egyenlítésre. Akadt olyan időszak, amikor a fővárosiaknál két 18 és egy 17 éves is a pályán volt. A hazaiak is alakítottak ki helyzeteket, végül maradt az első félidő hajrájában kialakult eredmény.

Az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov úgy vélekedett, hogy jó lehetőségeik voltak, amelyek kimaradtak. Ezen a meccsen több fiatal is lehetőséget kapott.

Forrás: MTI Ferencvárosi Torna Club