Elefántcsontparti válogatott középpályás érkezhet a Ferencvárosba – sajtóhír

Az elmúlt időszakban több játékossal is kapcsolatba hozták az NB1-ben szereplő Ferencváros együttesét. A fővárosi zöld-fehérek minimális változtatásokat kívánnak végrehajtani, erről egy korábbi interjúban számolt be Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

fotó: MTI / Illyés Tibor

Franciaországi sajtóhírek szerint a Ferenvárosban folytatja pályafutását a Ligue 1-ben szereplő FC Metz 28 éves elefántcsontparti középpályása, Habib Maïga. A francia hírek szerint a szerdai edzésen már meg sem jelent a játékos, mivel éppen véglegesítette a távozását.

fotó: Getty Images

A csapat vezetőedzője, Bölöni László a napokban elismerte, hogy a játékos távozhat a klubtól, és elmondása szerint külföldi kérői vannak a csaknem 100 francia élvonalbeli mérkőzéssel rendelkező Habib Maïganak, akiért a hírek szerint 400 ezer euró környéki összeget fizethet a Ferencváros.

Az elefántcsontparti középpályás 2019 nyara óta erősíti a Metz gárdáját, előtte megfordult a Saint-Étienneben, az orosz Arsenal Tulában, valamint hazájában az SC Gagnoában. Az idei szezonban csak 7 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyet kevésnek gondolt, és ezért is döntött a távozás mellett.

fotó: Onze Mondial

Elenfántcsontpart válogatottjában 2019 szeptemberében mutatkozhatott be, és összesen 13 alkalommal viselhette a címeres mezt.

A játékos becsült piaci értéke a Transfermarkt szerint 2 millió euróra tehető.