EL-csoportkörös lengyel csapathoz kerülhet Baráth Péter – sajtóhír

Az NB1-ben szereplő Ferencváros a hivatalos oldalán közölte, hogy nem utazott el a csapat spanyolországi edzőtáborába Baráth Péter. A 21 éves magyar válogatott középpályással kapcsolatban még azt írta a fővárosi zöld-fehér klub, hogy a kölcsönadásáról zajlanak tárgyalások.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Baráth Pétert korábban kapcsolatba hozták a szintén NB1-es Diósgyőrrel és a Zalaegerszeggel, de ezúttal egy külföldi együttes is felmerült vele kapcsolatban.

Információink szerint a lengyel élvonalban szereplő Raków szívesen szerződtetné a magyar válogatott középpályást.

A Raków a tavalyi szezonban nagy meglepetésre megnyerte a lengyel élvonalbeli bajnokságot, így a klub indulhatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd onnan jutott el az Európa-Liga csoportköréig, ahol az olasz Atalanta, a portugál Sporting és az osztrák Sturm Graz mögött a negyedik helyen végzett.

fotó: Raków Częstochowa

Ebben az idényben jelenleg negyedik helyen áll az együttes, a dobogótól mindössze egy pont választja el, igaz, az éllovas Slask Wroclawtól már kilenc pontos a lemaradása.

Baráth Péter az előző szezon tavaszán került a Ferencvároshoz a DVSC együttesétől, előbb kölcsönbe, majd a nyáron 1,2 millió euró ellenében végleg. Egyelőre viszont nem tudta magát megvetni a Fradi kezdőjében, hiszen az őszi szezon folyamán csak 149 perc jutott neki a pályán.

fotó: Ferencvárosi Torna Club