Egy percen belül két tizenegyest is kihagyott, mégis nyert az Újpest a ZTE ellen

OTP Bank Liga 25. forduló

Újpest FC – ZTE FC 3-2 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3338 néző, v.: Káprály

Újpest FC: Nikolic – Pauljevic, Hall, Antzoulas, Kastrati (88′ Mack) – Onovo, Boumal (88′ Diaby) – Csoboth, Varga (63′ Jakobi), Croizet (63′ Szabó) , Mudrinski (23′ Goure)

ZTE FC: Demjén – Lesjak (85′ Huszti), Csóka, Mocsi, Gergényi – Tajti, Safronov (46′ Szendrei), Kovács B. (85′ Németh D.) – Meshack, Ikoba, Szalay (59′ Klausz)

Gólszerzők: Csoboth (29., 47., 75.), illetve Anculasz (62., öngól), Ubochioma (66.)


Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Szusza Ferenc Stadionban játszott egymással két, nagyjából hasonló erőt képviselő csapat, a hazai Újpest, és a vendégeskedő ZTE. A mérkőzést dekoncentráltan kezdte az Újpest, aminek meg is lett az eredménye. Egy nagy bedobás után Lesjak elé csúsztattak aki 5 méterről lőtt, de a tavaly még Baselben játszó Nikolic hatalmasat védett. Néhány perccel később aztán üres kapus lehetőséget baltázott el az Újpest is. Nagyszerűen indították Csobothot, aki középre passzolt, de az érkező Mudrinski nem tudott jól beleérni. A 29. percben viszont már örülhetett az Újpest. Gouré adta be laposan Csobothnak aki védhetetlenül a hálóba lőtt. 1-0! Nem sokkal ezután büntetőhöz jutották a lilák, a VAR segítségével meghozták az ítéletet, miszerint Csoboth Kevint buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt Boumal végezte el. A tizenegyest Demjén védte, habár nem volt nehéz dolga, pocsék tizenegyes volt. Azonban a játékvezető újra rúgatta, mivel Demjén a rúgás pillanát megelőzően elmozdult a gólvonalról. Másodszorra pedig mellé lőtt Boumal.

Kép: Újpest FC

A második játékrész gólokban gazdagabb volt mint az első. Alig telt el 1 perc amikor szögletet végezhetett el a vendég alakulat. Ezt Nikolic tudta lehúzni, majd kirúgásából Csoboth Kevin lódult meg. 30 méter sprintet követően, 2 védőt lerázva Demjén lába alatt a hálóba lőtt. A 62. percben visszajött a mérkőzésbe a ZTE. Egy beadás után kavarodás volt a köbön, mindenesetre végül egy újpesti védőről pattant a hálóba a labda. Szépít a Zalaegerszeg 2-1! A 66. minutumban Meshack csinált egy cselt a tizenhatoson belül, majd tolt még egyet a labdán, és gyönyörűen tekert a kapuba. 5 percen belül egyenlítettek a vendégek. Szűk 10 perccel később beállította a 3-2-es végeredményt az Újpest. Csoboth kapott kiváló labdát -már nem először a meccs során-, ami kicsit hosszú volt neki, azonban Demjén bizonytalankodott és a 16-os vonalán nem merte megfogni, és a lehető legrosszabb megoldást választotta. Belepöckölt a labdába ami Csobothról becsorgott a kapuba. 3-2! Ezt követően már nem volt nagyobb helyzet a mérkőzésen, így pontazonossággal a 7. helyen áll a két csapat.

Csoboth Kevin mesterhármasa, és edzői értékelések lejjebb!

Videó: M4sport

Értékelések

Ricardo Moniz: Gratulálok az Újpestnek, a semleges szurkolók egy izgalmas összecsapást láthattak. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, ám egyben tanulságos is volt ez a mérkőzés számunkra. Kezdeményezően játszottunk és igyekeztünk dominálni Újpesten, ami nem könnyű dolog és az első fél órában volt legalább három százszázalékos helyzetünk. Az ellenfél megbüntette az elhibázott lehetőségeinket, Csoboth kétszer is megszökött az első játékrészben, a második helyzetből pedig megszületett az újpesti gól. A második félidő elején még egy gólt kaptunk, de ebből is sikerült felállnunk és kiegyenlítenünk Meshack fantasztikus góljával. Ezt követően egy egyéni hiba eldöntötte a találkozót, amin nem érdemeltünk vereséget. Tanulnunk kell az ilyen mérkőzésekből, sajnálom a szurkolóinkat, akik ma a helyszínen biztatták a csapatot. Ma megtörtünk, de holnapra felállunk, hisz fontos mérkőzés vár ránk kedden.