Egy félidő alatt 6 gól. Felkészülési mérkőzés: Mezőkövesd – Nyíregyháza 6-2

Vasárnap délelőtt játszott felkészülési mérkőzést Mezőkövesden a Nyíregyháza Spartacus FC. Utóbbinak ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése a bajnoki rajt előtt, míg a Mezőkövesd még játszott délután egy a Kazincbarcika elleni 1-0-s győzelemmel végződő meccset.

Az első félidő alapvetően kiegyenlített volt, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a vezetést az élvonalbeli Mezőkövesd tudta megszerezni a 17. percben. Nem sokkal ezután cserélnie kellett a Szparinak elővigyázatosságból, Csőszt Major váltotta a pályán. A 42. percben aztán büntetőhöz jutott a Nyíregyháza, Novák Csanáddal szemben volt szabálytalan a hazaiak hálóőre. A 11-est a sértett értékesítette, így alakult ki az első félidei 1-1-es eredmény.

Kép: Nyíregyháza Spartacus FC

A második félidő elején jobban játszott a Mezőkövesd, sorra végezhettek el pontrúgásokat. A 63. percben sikerült végre újra vezetést szerezni, Drazic találatával 2-1-re módosult az állás. Nem kellett sokat várni a válaszra, egy szögletből 4 perccel később egyenlítettek a vendégek. A 70. percben Cseri villant, és gólt is szerzett. Harmadszor szerzett vezetést a Kövesd, de ezt követően már nem érkezett egyenlítés, sőt csak jobban kinyílt az olló. Az utolsó tíz percben Drazic szerzett még két gólt, ezzel mesterhármast tudott elérni, továbbá egy öngól is született, ezzel 6:2 arányban győzött a Mezőkövesd a Szpari ellen.

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd-Zsóry – Nyíregyháza Spartacus 6-2 (1-1)

Nyíregyháza: Fejér (Hrabina 63.) – Farkas B., Szokol(Jánvári 77.), Baki (Gengeliczki 77.), Deutsch, Csősz (Major 23.), Pekár, Pataki(Oláh 63.), Pantovic (Nagy B. 63.), Novák(Myke 63.), Adamcsek

Vezetőedző: Visinka Ede

Mezőkövesdi Zsóry FC: Piscitelli-Kállai K., Zahary, Ilja, Filip-Karnitski, Cseri, Dino-Molnár, Drazic, Nagy Dominik

Vezetőedző: Kuttor Attila

Gólszerzők: Drazic(3), Besirovic, Cseri, Deutsch(öngól) illetve Novák, Myke