Döntetlennel indult az év a Várkerti Stadionban

Az NBI sereghajtója, a Kisvárda is lejátszotta első felkészülési mérkőzését, méghozzá a szlovák Nagymihály (Mihalovce) ellen a Várkerti Stadionban zárt kapuk mögött.

A Kisvárda beszámolója:

Tizenhét másodperc telt el az esztendő első edzőmeccséből, és a nagymihályiak ellen máris megszerezhettük volna az első 2024-es gólt. Rafal Makowski fejese azonban célt tévesztett, a folytatásban pedig hiába kezdeményeztünk többet, a vebdégek előtt adódott két nagyobb helyzet a szünetig: előbb Lukás Jánosik szóló utáni lövését védte Danijel Petkovics, majd Stanislav Danko közeli lövését követően blokkolt nagyot Lippai Tibor. A Michalovce színeiben az első félidőt végigjátszotta Roman Karaszjuk, aki 2018 és 2020 között 61 NB I-es mérkőzésen jutott szóhoz kisvárdai színekben.

A Nagymihály az első félidőt követően cserélt többet is, mi a 62. percben váltottunk sort, a kettő között pedig megszületett a vezető találatunk: Driton Camaj szép szóló után lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba.

A folytatásban hazai részről Vida Kristopher szabadrúgásai jelentettek veszélyt, a nagmihályiak két helyzetéből pedig a másodikat a hajrában Samuel Ramos gólra váltotta, így döntetlennel ért véget az idei első edzőmeccs.

A Kisvárda összeállítása: Petkovics – Cipetic, Lippai, Széles, Körmendi – Lucas, Nikolov – Navrátil, Makowski, Camaj – Ilievszki. A 62. perctől: Kovács M. – R. Stefan, Jovicic, Kozacsuk – Melnik, Ötvös, N. Ponomarenko, Vida K. – Czékus, Mesanovic, Balogh N.

Kisvárda 1-1 Nagymihály (Camaj ill.: Ramos)