Dejan Sztankovics: „Maximálisan ilyen mérkőzésre számítottam” – Ferencvárosi TC – Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

A Ferencváros 1-0-ra nyert otthon a Kisvárda ellen vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában. A Konferencia-liga csoportkörét csütörtökön hazai győzelemmel kezdő, bajnoki címvédő csapat, amely nemzetközi szereplése miatt még csak az ötödik mérkőzését játszotta, a forduló előtti hatodik helyről a harmadikra lépett előre. Ezen a találkozón mutatkozott be a bajnokságban a két új vezetőedző, az FTC-t szeptember 4-től irányító Dejan Stankovic és a Kisvárda élére egy nappal korábban kinevezett Mátyus János. A Kisvárda a pályája használhatatlansága miatt a hetedik mérkőzését játszotta idegenben.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Ferencvárosi TC – Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

Groupama Aréna, 8127 néző, v.: Bogár

FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramírez – Sigér, Zachariassen, Abu Fani (Ben Romdhane, 59.) – Lisztes (Botka, 59.), Varga B. (Pesic, 64.), Marquinhos

Kisvárda: Petkovic – Stefan (Navratil, a szünetben), Kovacic, Jovic, Lippai, Körmendi (Vida, a szünetben) – Melnyik, Cipetic, Makowski (Camaj, a szünetben) – Czékus (Ilievski, 64.), Mesanovic (Balogh, 77.)

Gólszerző: Lisztes (44.)

Sárga lap: Sigér (69.), Botka (86.), illetve Cipetic (56.), Ilievski (77.), Melnyik (83.), Lippai (84.), Kovacic (91.)

Dejan Sztankovics (FTC): „Maximálisan ilyen mérkőzésre számítottam, sok párharcra, egy erős ellenfélre, amelyik sokat fut. Talán úgy tűnhet, hogy az első játékrészben jobban támadtunk, de a második félidőben is sok mindenre kellett megoldást találni – a végén már két jobbhátvédünk volt a pályán, Abena és Wingo ráadásul először szerepelt egymás mellett. Ezek nem kifogások, tények. A lefújás után megköszöntem a fiúknak a teljesítményüket, elmondtam, hogy büszke vagyok rájuk, hiszen háromnaponta játszunk mérkőzéseket, ezek nehézzé teszik a rotálást is. Most 6-7 játékost nélkülöztünk, már Abena állapota is kérdéses. Az ilyen mérkőzések nagyon sok erőt, futást követelnek. Ez abszolút nem kifogás, ezzel kell megbirkóznunk.”

Nagy fölényben futballozott az FTC az első félidőben, volt olyan időszak, amikor a Kisvárda a saját térfelének közepéig sem tudott kijönni a szorításból. Több helyzet alakult ki a vendégkapu előtt, gólszerzési kísérletekben messze felülmúlta ellenfelét a hazai együttes, amely a 44. percben szerezte meg a vezetést: jobbról érkező szögletnél Lisztes érkezett határozottan a rövid oldalra és felugorva, hat méterről fejelt a kapuba. A Kisvárdának is akadt ígéretes akciója, de a hazai csapat lényegesen többet tett a gólért, így megérdemelten vonulhatott előnnyel az öltözőbe. Hármat cserélt a második félidőre Mátyus János, ezzel igyekezett nagyobb ellenállásra, határozottabb játékra ösztökélni csapatát. A Kisvárda a második félidőben már többször jutott el a hazai kapuig, a 77. percben Dibusznak nagy bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy az eredmény ne változzon. A Ferencváros ebben a szakaszban is lényegesen jobb volt ellenfelénél, ám mivel nem tudta növelni előnyét, nem nyugodhatott meg. Végül így is megszerezte a három

Forrás: www.mti.hu https://www.fradi.hu/