Busai Attila 6 évre eltiltva!!! – Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 25-i ülésén az alábbi határozatokat hozta

NB II

A FEB a Nyíregyháza–Békéscsaba mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (tárgyak elzárt területre történt bedobása, mérkőzés ideiglenes felfüggesztését előidéző magatartást elkövetése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Puskás Zsombor Márk (Vasas) 5, Fekete Vince (Diósgyőr) 2, Kubó Gábor (BKV Előre) 1, Haála Kada Iván (Cevasport) 1 és Győrfi Milán (Paks) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Busai Attila (BKV Előre) 2023. április 25. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 6 évre szóló eltiltást kapott.

Busai Attila a BKV Előre-Kisvárda II mérkőzés 75. percben történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát.

Albert Flórián Ferenc vezetőedző (BKV Előre) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A FEB a BKV Előre – Kisvárda II mérkőzéssel kapcsolatban a BKV-t, mivel a mérkőzés lefújása után nem biztosította a játékvezetők öltözőbe vonulásának zavartalan feltételeit, valamint labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartása miatt pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Női nagypályás bajnokságok és egyéb mérkőzések

Nagy Barbara (Eger) 1 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Női és férfi futsal bajnokságok és egyéb mérkőzések

Fehér Dániel (Testnevelési Egyetem) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Farkas Katalin (Veszprém) 1 soron következő női felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Slezák Richárd (ESMTK), Bodor Zoltán (Kecskemét), Girán Máté (BKV), Vajda Cristofer (Putnok) és Kocsis Gergő Bence (MTK) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Lakatos Tamás (Nyírség FC) és Temesi Norbert Vilmos (Dunakeszi) 1-1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Forrás: www.mlsz.hu