Budapestre menekítette családját Abu Fani

Sokkal nyugodtabban utazhatott el a spanyolországi edzőtáborba a Ferencváros 25 éves izraeli válogatott középpályása, Mohammed Abu Fani. A játékosnak végül sikerült családját Budapestre hoznia a háborús övezetből.

fotó: Getty Images

A mezőkövesdi edzőtábort követően és még a spanyolországi indulás előtt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak Abu Fani.

„Sokat futottunk, keményen edzettünk, esténként senkit sem kellett altatni. – kezdte a 25 éves középpályás. De mindenki tudja, ez is a munkánk része. Ezért is volt fontos, hogy a télen mentálisan felfrissüljek. A szünetben a tengerpartra is eljutottam, ahol sikerült feltöltődni, azt követően hazautaztam Izraelbe. Több mint fél éve nem jártam odahaza, nagyon hiányzott a családom. Karrierem során először játszom külföldön, ennyi honvágy most még talán belefért.”

Az izraeli válogatott játékos elmondta, hogy decemberre rajta is látszódott a fáradtság.

„Július közepén már nemzetközi kupaselejtezőt játszottunk, decemberre némileg elfogyott a szufla. Ráadásul az izraeli válogatottban is rendszeresen lehetőséget kaptam, így egész ősszel nem volt pihenő.”

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Ezután a családjáról is szót ejtett, akikről annyit tudni lehet, hogy biztonságban vannak Budapesten. Abu Fani saját elmondása szerint az október 7-én kitört háború nagyban befolyásolta az őszi teljesítményét.

,,Erről eddig nem beszéltem, de az ősz végi gyengébb játékomban az is közrejátszott, hogy hazámban éppen akkoriban tört ki a háború. Mentségemre szóljon, mentálisan nagyon megviselt, hogy a családom veszélyben van. Haifától húszpercnyi autóútra, Kafr Qara városában élnek, nem lehetett tudni, mikor milyen hírek érkeznek… Aggódtam értük. El kell fogadni, mi sem gépek vagyunk, az érzelmeink, a családunk biztonsága sokszor meglátszik a teljesítményünkön. A szüleim, két lánytestvérem és a bátyám is jött. Egy ideig most maradnak, így én is sokkal nyugodtabb vagyok, újra csak a labdarúgásra koncentrálhatok, nem kell azon idegeskednem, mi van a szeretteimmel…”

fotó: MTI

Az elhangzottak ellenére a számok mást mutatnak, hiszen 28 tétmérkőzésen 4 gól és 14 gólpassz áll eddig a neve mellett a Ferencváros játékosaként, ráadásul a becsült piaci értéke a Transfermarkt adatai szerint 2,5 millió euróra tehető.

Abu Fani személy szerint nagyon örült Habib Maïga érkezésének, mivel így nagyobb lehet a konkurencia a középpályán. Zárásként elmondta, hogy nagyon várja a spanyolországi edzőtábort.

„Izraelben télen sosem utaztunk, nincs szünet a bajnokságban, a mérkőzések egymást követik. Mi nyaranta keltünk útra, általában Lengyelországba, Ausztriába mentünk a hegyekbe, hogy az otthoni forróság helyett hűvösebb környezetben tréningezhessünk. Izgalommal várom a spanyolországi felkészülést, az ott eltöltött időszakban minél jobb formába kell kerülnünk.”

fotó: MTI