Bognár György: „A Fradi-meccs félidejében ébredtünk fel, addig lehet, egy kicsit többet gondoltunk a támadójátékunkról” – Paksi FC – Debreceni VSC 2-0

A Paks 2-0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén. A Tolna vármegyei alakulat ezzel megőrizte hibátlan hazai mérlegét, háromból három meccset nyert otthon, míg a DVSC második idegenbeli összecsapását is elveszítette a mostani szezonban.


OTP Bank Liga, 2. forduló:
Paksi FC – Debreceni VSC 2-0 (1-0)
Paks, 1890 néző, v: Bognár
Gólszerzők: Windecker (14.), Könyves (61.)
Sárga lap: Kinyik (52.), Papp K. (69.), illetve Lagator (59.), Bárány (68.), Szécsi (77.)

Paks: Szappanos – Kinyik, Szélpál (Lenzsér, a szünetben), Szabó J. – Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Horváth K., 82.), Silye (Osváth, 73.) – Haraszti (Hahn, 62.), Könyves (Böde, 62.)

DVSC: Milosevic – Kusnyír, Lagator, Romancsuk, Ferenczi (Baranyai, 89.) – Varga J. (Ojediran, 67.), Loncar – Bévárdi (Szécsi, 67.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 67.) – Bárány (Majdevac, 87.)

Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett támadásban jobbnak bizonyult az első félidőben a Paks, amely viszonylag hamar megszerezte a vezetést Windecker fejesgóljával. A szünet előtti percekben nagyobb nyomást helyezett a hazai kapura a Debrecen, de egyenlítenie nem sikerült.
Fordulás után megint nagyjából negyedórát kellett várnia a paksi közönségnek, hogy ünnepelhessen: Haraszti remek ütemű indításával Könyves lépett ki és magabiztosan lőtt a hálóba a debreceni kapus mellett. A folytatásban a DVSC változatlanul nem tudott igazán veszélyes akciókat vezetni, így végül a szépítés sem jött össze a hajdúságiaknak.

Bognár György: Nem volt egy könnyű meccs. Nagyon sokat kezdeményezett a Debrecen, ami jó játékosokból áll, és a találkozó bizonyos periódusaiban jobban is játszottak a mezőnyben, mint mi. Lehetőségeket alakítottak ki, de helyzeteket nem nagyon. Úgy gondolom, a Fradi-meccs félidejében ébredtünk fel, addig lehet, egy kicsit többet gondoltunk a támadójátékunkról. Mostanra egy kicsit masszívabbra vettük a csapatjátékot, ami működik. Megérdemeltük a győzelmet, újra egységesek voltunk, küzdöttünk, és a srácok a taktikában is mindent végrehajtottak. Időnként visszaálltunk, megpróbáltunk egy kicsit levegőhöz jutni, aztán újra letámadni. Újra erős volt a középpályánk és a védelmünk.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a Paksnak. Jól kezdtük a mérkőzést, a terveink szerint játszottunk, aztán bekaptuk az első gólt. Tisztában voltunk vele, hogy a Paksnak veszélyes beadásai vannak, mégsem tudtunk jól reagálni. Jobban játszottunk, mint mikor tavasszal 0-0-át értünk el itt, vagy amikor otthon 2-1-re nyertünk, de ilyen a futball. Megbüntettek minket a hibáinkért. Nem mondhatom azt, hogy jól futballoztunk, hiszen kikaptunk, de azt mondtam a játékosoknak, fel a fejjel, hiszen szombaton újabb mérkőzés következik. A befejezésekkel voltak elsősorban problémáink.

Forrás: www.mti.hu https://paksifc.hu/ https://dvsc.hu/