Boban Nikolov visszatért Magyarországra

Ismételten az NB1-ben fog futballozni az Észak-macedón válogatott játékos, Boban Nikolov. A 29 éves középpályás 2021 után tért vissza a magyar bajnokságba, ahol a Kisvárda együttesében folytatja a pályafutását. A macedón középpályás az 5-ös mezszámot fogja viselni a következő szezonban. A várdaiak ingyen szerezték meg a játékost, mivel július eleje óta nem volt csapata.

fotó: http://kisvardafc.hu

„Izgatottan várom, hogy visszatérjek abba a ligába, ahol az eddigi egyik legjobb teljesítményemet nyújtottam.mondta a szerződés aláírása után Boban Nikolov. Szeretném, ha legalább azon a nívón tudnék futballozni, ahogy azt fehérvári játékosként is tettem. Szükségem van két-három hétre ahhoz, hogy teljes mértékben utolérjem magam, a román bajnokság, ahol legutóbb szerepeltem, júniusban ért véget, azóta is edzésben vagyok, úgyhogy nincs nagy lemaradásom. Emlékszem rá, hogy játszottam a Kisvárda ellen, miként arra, hogy kellemetlen, agresszív csapat, bízom benne, hogy ezekkel a stílusjegyekkel most is rendelkezik. Minden erőmmel azon leszek, hogy új csapatomat jó szerepléshez segítsem a jövőben.”

Boban Nikolov Észak-Macedóniában született, méghozzá Stip városában ahol fiatalon elkezdett futballozni. 2010-ben elkerült Romániába, ahol a Viitorul Constanca csapatának akadémiájára, amelyet a korábbi kiváló román labdarúgó, Gheorghe Hagi alapított, majd itt is mutatkozott be a felnőttek között.

Boban Nikolov, gata de duelul cu Tănase, Hagi și Coman: "Prietenia o lăsăm  în afara terenului"

fotó: http://digisport.ro

2015-ben visszatért hazájában, ahol a Vardar Skopje játékosa lett. 78 mérkőzésen lépett pályára, ahol 11 gólt és 11 gólpasszt osztott ki, valamint nyert 2x Észak-macedón bajnoki címet illetve 1x megnyerte a Szuperkupát is, valamint szerepelt egy alkalommal az Európa-Liga csoportkörében.

Vardars Boban Nikolov L Action Against Editorial Stock Photo - Stock Image  | Shutterstock

2017 nyarán került a Videotonban, ahol rögtön első évében bajnok lett, majd a következő szezonban szerepelt a csapattal a Európa-Liga csoportkörében és a szezon végén megnyerték a Magyar Kupát is. Végül 2021 telén távozott a Viditől, ahol 106 alkalommal lépett pályára és 11 gól mellett 5 gólpasszt osztott ki.

Honvéd–Videoton 1–4 | M4 Sport

fotó: http://m4sport.hu

Ezután az olasz másodosztályú Lecce játékosa lett, itt viszont nem ment neki úgy a játék, mint korábban Székesfehérváron, hiszen 15 alkalommal léphetett pályára a csapat színeiben és nyáron a távozás mellett döntött.

Lecce-Nikolov, non è finita. Il club sta valutando il rinnovo del  centrocampista - Calcio Lecce

fotó: https://www.calciolecce.it/

2021 nyarán a moldáv Sheriff Tiraspolba igazolt, amellyel sikerült kivívni a Bajnokok-Ligája csoportkörét és pályára léphetett a Real Madridot is legyőző csapatban, sőt a Shaktar ellen még gólt is szerzett. A csapattal a szezon végén bajnok lett és megnyerték még a Moldáv Kupát is, majd visszatért Romániába.

Boban Nikolov L Sheriff Action Against Editorial Stock Photo - Stock Image  | Shutterstock

2022 nyarán Románia legsikeresebb csapatába, a bukaresti FCSB csapatához szerződött, ahol csak 13 alkalommal szerepelt és a klub nem hosszabbított vele a nyár folyamán.

Foarte îngrijorător!". Ce scrie presa din Macedonia de Nord despre Boban  Nikolov, jucătorul lui FCSB | Sport.ro

Hazája válogatottjában 2016-ban mutatkozott be, egy Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésen, azóta még 48-szor tehette meg ugyanezt és szerepelt a macedónokkal a 2021-es Európa-Bajnokságon.

Boban Nikolov (MKD) :: Photos :: soccerzz.com

A Kisvárda egyenlőre a 10. helyen áll az NB1-ben, de legközelebb a MOL Magyar Kupában kell bizonyítaniuk, ahol a Pest vármegyei I. osztályban szereplő Pilishez látogatnak Mátyus János tanítványai.