BL selejtező. Hátrányban a Fradi

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Ferencvárosi TC – Slovan Bratislava (szlovák) 1-2 (0-0)

Groupama Aréna, 20 459 néző, v.: Ricardo de Burgos (spanyol)
Gólszerzők: Zachariassen (70.), illetve Kasia (81.), Barszegjan (86.)
Sárga lap: Nguen (31.), illetve Saponjic (26.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier, 72.), Zachariassen, Esiti – Nguen (Auzqui, 80.), Boli (Bassey, 72.), Traore (Loncar, 57.)

Slovan Bratislava: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan (Agbo, 92.), Kucka (Holman, 92.), Kankava, Pauschek (Cavric, 73.) – Weiss (Csakvetadze, 73.) – Saponjic (Ramirez, 69.)

   
Az első perctől kezdve kifejezetten lüktető volt a játék, az első helyzet a magyar bajnok előtt adódott, de Laidouni közelről célt tévesztett. Nem sokat késett a válasz, ugyanis Weiss szabadrúgását nagy bravúrral hárította Dibusz, a kipattanónál azonban már tehetetlen lett volna, viszont Medvedev a jószerivel üresen tátongó kapu mellé gurított.
A kezdeti nagy rohanás után a Ferencváros került fölénybe, amit Zachariassen kapufára fejelt labdája is jelzett, de a vendégkapusnak is volt nagy védése később.
A folytatásban is a zöld-fehérek irányítottak, a szlovák bajnok erejéből csak a védekezésre futotta, viszont azt hatékonyan tette, igaz, ehhez kellettek a pontatlan ferencvárosi lövések is.
Az idő múlásával lendületét veszítette a hazai együttes, így játéka statikusabbá, fölénye pedig meddővé vált. Ennek ellenére éppen ebben a periódusban sikerült betalálnia az FTC-nek, amely egy bal oldalon végigvitt szép akció végén Zachariassen révén volt eredményes. A góltól ismét megélénkült a találkozó. A hajrában mindkét fél vezetett veszélyesnek ígérkező támadásokat, egy ilyenből a vendégek egyenlítettek. Ettől megzavarodott a magyar bajnok, amely egy hajszálpontos lövésből újabb gólt kapva hátrányból várhatja az idegenbeli visszavágót.


Sztanyiszlav Csercseszov: „Nem mindig úgy jön ki a lépés, ahogy azt szeretnénk. Az első öt percen kívül elégedett lehetek, mert kétszer annyit birtokoltuk a labdát és jóval több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. A fordításhoz nem különösebb problémák vezettek, hanem a koncentráció hagyott alább, neki egy dolga van most, egy hét alatt felkészíteni a csapatot a visszavágóra.”
Vladimir Weiss: „Nagy győzelem volt, de még csak a félidőben vagyunk a párharcot tekintve. Kevesen hittek bennünk, de ma megmutatták a játékosok, hogy megvan bennük a kellő erő. Jó futballt nyújtott mindkét fél, fantasztikus hangulat volt a stadionban, néhány szituációt leszámítva sportszerű keretek között zajlott a meccs”.