Biztosan marad az élvonalban a ZTE – Zalaegerszegi TE – Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga NB1 30. fordulója egy Zalaegerszeg – Puskás Akadémia mérkőzéssel kezdődött meg pénteken este. A játéknap előtt biztos volt, ha a zalaiak győznek, akkor maradnak jövőre is az élvonalban, viszont ha felcsúti győzelem születik, akkor Hornyák Zsolt együttese egy pontra megközelítheti a harmadik helyen álló Paksot a tabellán.

fotó: Puskás Akadémia FC

Az első percekben mindkét csapat előtt adódott lehetőség: a Puskásnál Nagy Zsolt beadása után Puljic lőtt ballal Dombó Dávid kezébe, míg a túloldalon Mance továbbított az ötös sarkáról a kapu mellé. Nem sokkal később Mim Gergely indult meg a jobboldalon, majd laposan adott középre, ott az érkező Mance 16 méterről Pécsi kezébe lőtte.

A félidő második felében Brandon távoli lövésébe állt bele Bedi Bence önfeláldozóan, míg a zalaiak részéről Mance tüzelt fölé egy labdaszerzést követően.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójának első mérkőzésén a negyedik helyen álló Puskás Akadémia annak reményében látogatott a Zalaegerszeg otthonába, hogy egy esetleges győzelem esetén egy pontra megközelítheti a harmadik Paksot az NB I tabelláján.

I. félidő
A találkozó elején rögtön adódott lehetőség mindkét kapu előtt: előbb Nagy Zsolt beadása után lőtt Puljic ballal a kapushoz, majd Mance az ötös bal sarkáról továbbított jobb alsó mellé. Mim indult meg a jobboldalon, majd laposan adott középre, ott az érkező Mance 16 méterről Pécsihez lőtte.

A 26. percben Brandon kísérletezett egy távoli lövéssel, Bedi önfeláldozóan fejjel hatástalanította a próbálkozást. Aztán a másik kapunál Mance lőtt léc fölé egy labdaszerzést követően. Összességében a ZTE játszott valamivel nagyobb mezőnyfölényben, azonban igazán nagy lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki.

A félidő hajrájában aztán a felcsútiak dolgozták ki az első félidő legnagyobb helyzetét, ekkor Corbu indítása után Maceiras adott középre Puljichoz, aki vetődve a bal alsó irányába fejelt, Dombó azonban szépen szögletre ütötte a labdát. Hiába a zalai mezőnyfölény, de túl sok lehetőség így sem alakult ki a kapuk előtt, így 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok.

fotó: Nemzeti Sport

A második játékrész első 20 perce nem hozott semmi érdemes momentumot, inkább csak mezőnyben csatáztak egymással a csapatok. A 65. percben Corbu ballal lőtt a jobb felső mellé nem sokkal egy Puskás kontra végén. 

A 71. percben megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Medgyes Sinan balról passzolt középre pontosan Sajbán Mátéhoz, aki üresen állva közelről a kapuba passzolt. A felcsúti védők kissé elaludtak ennél a szituációjánál. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

A 84. percben egy vendég szögletet követően Golla előtt adódott két lehetőség, ám előbb fejjel, majd lábbal való kísérlete is elakadt a zalai védőkben. 4 perccel később Mance indította remek ütemben Németh Dánielt, aki a kapu mellé lőtt.

Egy perccel később egy hatalmas védést láthattunk, Nagy Zsolt baloldali beadását Favorov fejelte szép mozdulattal a bal alsó irányába, ám Dombó Dávid leért, és óriási bravúrral hárítani tudott, majd a kipattanót fölé lőtte egy Puskás játékos.

Ez a Dombó bravúr nem sokkal később 3 pontot ért a Zalaegerszegnek, míg a Puskás elodázta az adódó lehetőségeit.


OTP Bank Liga NB1, 30. forduló

Zalaegerszegi TE – Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2559 néző

Vezette: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Horváth Péter)

ZTE: Dombó – Szendrei, Safronov, Csóka Dá., Medgyes – Sankovic, Bedi – Mim (Croizet, 61.), Kiss B. (Németh D., 79.), Sajbán – Mance

Vezetőedző: Márton Gábor

Puskás: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde Ottewill – Szolnoki (Soisalo, 85.), Nissila (Komáromi, 61.) – Corbu, Plsek (Favorov, 74.), Nagy Zs. – Puljic (Colley, 74.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Sajbán (71. perc)


A Zalaegerszeg ezzel a sikerrel fellépett a 8. helyre, és biztossá vált, hogy jövőre is az NB1-ben láthatjuk őket, míg a Puskás maradt a 4. helyen, amelyet a forduló végéig megőrizhetnek, de egy esetleges paksi és fehérvári győzelemmel megléphetnek a riválisok.