Beke Péter és Hegedűs János is a Paks focistája lett

A csatár Beke Péter és a hátvéd Hegedűs János is a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC-ben folytatja pályafutását.

Beke Péter (a képen): „Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapathoz csatlakozhatok, mint a Paks. Rettentő sok motivációm és célom van mind egyénileg, mind a csapattal. Folyamatosan figyelemmel kísértem az NBI-et, és csak jókat hallottam az itteni közegről, emellett pedig pontosan tudom, mi az elvárás, mi a cél, beállok a sorba, és minden erőmmel harcolok a többiekkel együtt”.

Hegedűs János (a képen): „Rögtön azzal kezdeném, hogy hatalmas megtiszteltetés volt a klub megkeresése. A Paks hosszú évek óta folyamatosan, a kezdetektől csak magyar játékosokkal, stabilan az első osztályban szerepel, ami nagyon pozitív. Több játékossal is beszéltem, legfőképpen Bertus Lalival, és mindenki kizárólag jó véleménnyel volt a paksi légkörről. Bízom a sikeres következő szezonban, amiért én is minden tőlem telhetőt megteszek majd. Szeretem, ha van rajtam teher, Bognár György vezetőedzőnk fociról alkotott filozófiájával pedig teljes mértékben azonosulni tudok”

A tolnai klub honlapjának hétfői híradása szerint mindkét futballista szerződése három idényre szól.
A 22 éves Beke 2017-ben a Ferencváros utánpótlásából igazolt Hamburgba, ahol négy évet töltött, majd 2021 nyarán Zalaegerszegre, fél év múlva pedig Budafokra szerződött. A legutóbbi szezonban 35 tétmeccsen 21 gólig jutott, a másodosztályú csapat az ő mesterhármasával győzte le a Vasas FC-t a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.
A 26 éves Hegedűs az elmúlt fél évet éppen a Vasasnál töltötte, előtte Diósgyőrben, a Puskás Akadémiánál, a Haladásban és Budaörsön játszott. Az élvonalban eddig 84 mérkőzésen hét gólt szerzett.

Forrás: www.mti.hu https://paksifc.hu/


Paksi FC, a játékosállomány változása:

Érkezők: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Silye Erik (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK), Hegedűs János (Vasas), Beke Péter (Budafok)
Távozók: Varga Barnabás (FTC), Rácz Gergő (MTK), Kovács Nikolasz (Honvéd), Kádár Tamás (MTK), Nagy Gergely