Bejelentette visszavonulását Pátkai Máté

Befejezi profi labdarúgó pályafutását Pátkai Máté, aki 3x-os magyar bajnoknak, 1x-es Magyar Kupa-győztesnek és 23x-os magyar válogatott játékosnak vallhatja magát. A 35 éves középpályás a Csakfoci.hu-nak adott interjújában jelentette be, hogy nem folytatja tovább a futballt.

Fehérvár: Pátkai Máté a Vasasban folytathatja a pályafutását!

fotó: http://nemzetisport.hu

Nagyszerű pályafutást tudhat maga mögött Pátkai Máté, aki az MTK-val, a Győrrel és a Videotonnal lett bajnok az NB1-ben, a Vasassal NB2-es aranyérmet szerzett, a Vidivel Magyar Kupát nyert, és mindezek mellett szerepelhetett az Európa-Liga csoportkörében a fehérváriak színeiben.

Pátkai Máté távozik a Viditől | Fehérvár FC

fotó: http://fehervarfc.hu

Pályafutása legnagyobb sikere egyértelműen a magyar válogatottba való bekerülése volt. Pátkai Máté 23x viselhette a címeres mezt, majd okozott két feledhetetlen pillanatot a magyar futball szerelmeseinek. Előbb Horvátország, majd Wales kapuját vette be 2019-ben az EB-selejtezős sorozatban.

Szalai és Pátkai góljaival verte Horvátországot a magyar válogatott -  Sportolunk.sk

fotó: http://sportolunk.sk

A játékos legutóbbi klubja a Vasas FC volt, ahol sérüléssel bajlódott. Májusban felbontotta a szerződését a fővárosi gárda, majd Máté folytatta ugyan a rehabilitációját, de mivel nem kapott komoly ajánlatot, végül úgy döntött, hogy felhagy a labdarúgással.

Az MLSZ sem büntetett, Pátkai is megszólalt: "Rosszul reagáltam, ezt  elismerem, de nem köptem le senkit" - Csakfoci.hu

fotó: http://vasasfc.hu

,,Szinte teljesen visszajöttem abból a sérülésből. Halmai Tomival, a válogatott szakemberével végeztem a rehabilitációt, eljutottunk egy 85-90%-os szintig, de akkor, szeptember közepe felé, amikor láttam, hogy nem kapok olyan lehetőséget, felhívtam és megmondtam neki, hogy arra, amire szeretném, tökéletes a lábam, viszont abbahagyom a rehabot, mert nem folytatom a focit.”mondta Pátkai Máté a Csakfoci.hu-nak.

,,Nem kérdezték, én meg nem éreztem magam akkora játékosnak, hogy a közösségi médiában jelentsem ezt be. Akik közel állnak hozzám, tudják, mi a helyzet, mindenki más pedig majd most megtudja. Már rendben lennék fizikálisan, de nyáron lejárt a szerződésem a Vasasnál, és úgy érezték, hogy már nem vagyok fontos, nem tudok segíteni. Persze nyilván nem így, sérülten terveztem a lezárást.”

A középpályás elmondta, hogy bár ő nem kellett a Vasasnak, de nem haragszik korábbi klubjára.

,,Hogy fájt-e? Igen, két dolog miatt. Az egyik, hogy sérülten kellett befejeznem, a másik, hogy látva a csapatot, 35-36 évesen is tudtam volna segíteni. Már márciusban éreztem, hogy nem akarják a folytatást, de ezt csak május végén közölték. Ettől függetlenül szurkolok nekik, nincs bennem tüske, békében váltunk el. Ezt meg kell emészteni, én meg is tettem. A szeptember eleji méréseim sok huszonéves játékosnál jobbak voltak, de nem akartam már várni, és én is csak olyan lehetőségben gondolkodtam, ami a családnak is megfelelő, hiszen a gyerekeim jó iskolába járnak, nem akartunk nagy változást. Így végül a befejezés mellett döntöttünk. Sokáig a foci az első, de eljön a pont, amikor a család fontosabb.”

Pátkai Máté elmondta, hogy a személyiségéből adódóan nem kapna lehetőséget a mai magyar klubokban.

,,A személyiségemből fakadóan nem hiszem, hogy sok lehetőséget kapnék. Az edzőség abszolút nem érdekel, egyrészt mert ugyanolyan, mint a labdarúgóélet, sőt, még nehezebb mellette a családdal lenni. A másik, amit hallani, hogy itthon nehéz végigvinni egy tulajdonoson, a feletteseiden az elképzelésedet, még ha nagyon határozott is a véleményed, és tudod, hogy jó az irány. Nem mindig a szakmai szempontok érvényesülnek. Mivel ezt nehezen tolerálom, tudom, hogy nem kapnék esélyt, ezért nem is erőlködöm. Nem szeretek az árral szemben úszni, mert az felőröl.”

Vasas: megsérült a korábbi válogatott középpályás, hónapokat kell k

fotó: http://nemzetisport.hu

Az interjúban még szót ejtett a magyar válogatottról is.

,,Rossi tényleg olyan, mintha egy klubcsapatot építene. Amiben nagyon más, mint az előző kapitányok, és amiben nagyon jó is, hogy aktuálisan remekül válogatja meg a játékosokat, akik tudják segíteni a csapatot. Persze a Premier League-ben, meg a Bundesligában játszókat mindenki meghívja, de voltak azért olyan döntései, amit lehetett másképp is látni. És ez nem is a formáról szól, egyrészt a bizalmi kapcsolatokra, másrészt a válogatottnál lévő közegbe való beillesztésre épít. Nem akarok csak a kritikákkal bőkezű lenni. Öröm látni, amikor valaki jól dolgozik, konkrét elképzelései vannak, ebben a játékosok is partnerek, és a befektetett munka meghozza a gyümölcsét. Ahol vannak eredmények, és látszik, hogy ez egy edzői stáb tudatos döntései miatt van, ott az ember szívesen mondja azt, hogy elismerésem.”

Index - Sport - Két válogatott játékost szerződtetett a Vasas  labdarúgócsapata

fotó: http://mti.hu

Végezetül a magánéletéről és a jövőjéről beszélt Pátkai Máté.

,,Van egy airbnb-s része ezeknek, abban próbálok aktívabb lenni, van szállodaiparral kapcsolatos tevékenység, de abban csak passzívan veszek részt, emellett a saját ingatlanértékesítéssel kapcsolatos ügyek teszik ki most a napjaimat.”

,,A korábban említettek, a hozzáállásom és a magyar futballt körülvevő közeg miatt tehát a kluboknál nem látom a jövőmet a magyar fociban, de az elképzelhető, hogy a saját elképzeléseimet megvalósítva, egy különálló, független, a gyereket előtérbe helyező műhelyt létrehozzak majd.”

A teljes interjút itt tekinthetitek meg:

https://www.csakfoci.hu/magyar-foci/rossi-korabbi-nyeroembere-a-csakfocinak-jelentette-be-visszavonulasat-a-magyar-futballt-korulvevo-kozeg-miatt-a-kluboknal-nem-latom-a-jovomet-interju