Bárány Donát: ,,Továbbra is küzdeni fogok a válogatott meghívóért”

Változó formát mutat mostanság a DVSC együttese, hiszen sikerült továbbjutnia az ETO ellen a MOL Magyar Kupában, majd a hétvégén vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzésen.

fotó: http://dvsc.hu

A HAON portál beszélgetett a napokban Bárány Donáttal, a DVSC egyik legjobb formájában lévő játékosával. A 23 éves támadó minden sorozatot figyelembe véve már 5 gólnál tart, de az elmúlt időszakban kiszakadt nála a gólzsák.

fotó: http://dvsc.hu

,,A felcsúti túrát követően Győrbe látogattunk, ahol szerintem egy már NB1-es együttessel találkoztunk. Szerencsére sikerült továbbjutni. A múlt héten Mezőkövesden viszont hamar borult a meccstervünk. A két bekapott gólból nem is sikerült felállni, de tovább fogunk küzdeni.”

Bárány Donát élvezi az elmúlt időszakban Srdjan Blagojevic bizalmát, és úgy néz ki, hogy próbál élni a lehetőséggel, hiszen a legutóbb négy mérkőzésen 3x volt eredményes. A nyáron Dorian Babunski távozásával nagy kérdés volt, hogy ki pótolja az észak-macedón támadót, de egyelőre Bárány számít az elsőszámú centernek Debrecenben.

,,Minden játékosnál fontos, hogy mennyi lehetőséget kap. Amikor visszakerültem a kezdőbe, voltak hiányosságaim. Ezeken szerencsére tudtam javítani. A gól az mindig plusz, elsősorban az a fontos, hogy a csapat sikeres legyen. Érzem, hogy a rendszer, amiben játszunk, egyre komfortosabb nekem is. A találatok és a gólpasszok is jönnek, remélem, tudom tartani a formám.

Az elmúlt időszakban felerősödtek olyan hangok a magyar szurkolók körében, hogy Bárány Donátot behívhatná Marco Rossi a magyar válogatottba. Végül ez nem történt meg a legutóbbi kerethirdetésen, így a támadónak még várnia kell, de elmondása szerint a meghívóért fog dolgozni nap mint nap.

fotó: http://mlsz.hu

,,Nagyon motivál az, hogy egyszer magamra ölthessem a címeres mezt, de természetesen a szövetségi kapitány döntését minden körülmények között tiszteletben tartom. Már eleve az is nagy megtiszteltetés, hogy felmerül a nevem a válogatottal kapcsolatban. A család, a barátok és az ismerősi köröm is fel volt dobva, hogy most meghívnak. Mondtam nekik is, hogy óvatosan kezeljék a felröppent híreket. Nagy mérföldkő lett volna, ha meghívót kapok, de ez máshogy alakult. Mindenki láthatja, hogy mennyire sikeres a nemzeti csapat, nagyon nehéz bekerülni. A jövőben azért fogok dolgozni, hogy én is ott legyek a keretben. Egyébként bízom benne, hogy már Bulgáriában kivívják a srácok a kijutást.” zárta szavait a 23 éves támadó.

Bárány Donát amennyiben továbbra is így teljesít Debrecenben, akkor nem kizárt az sem, hogy a jövőben meghívót kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól.