Az utolsó három percben fordított a Debrecen, pont nélkül tért haza a Paks

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában, egy a végletekig kiélezett mérkőzésen otthon tudta tartani a három pontot a Loki a Paks ellenében. Utóbbi a 92. percig vezetett, de aztán 3 perc alatt megfordította a mérkőzést a Debrecen, amely ezzel fellépett a tabella 4. helyére.

OTP Bank Liga, 19. forduló, Debreceni VSC-Paksi FC 2-1 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző, vezette: Karakó

Gólszerzők: Dreskovic (92.), Do. Babunski (95.), illetve Varga B. (56.)

Sárga lap: Szécsi (67.), Dzsudzsák (68.), Manrique (83.), illetve Kinyik (37.), Papp K. (82.)

Debreceni VSC: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 71.), Manrique – Szécsi (Mance, 78.), Dzsudzsák, Sós (Bódi, 71.) – Do. Babunski

Paksi FC: Nagy G. – Sajbán, Kinyik, Kádár, Osváth (Vas, 75.) – Papp K., Windecker – Hahn (Haris, 80.), Haraszti, Bőle (Skribek, 61.) – Varga Ba.

Kép: Debreceni VSC

Az első félidő kevés helyzetet hozott, 1-1 lehetőség akadt ugyan mindkét oldalon, de jobbára mezőnyjáték folyt. Az első játékrész legnagyobb helyzetét a 18. percben láthattuk, ahol egy védelmi hibát követően Hahn lépett ki a védők közül, majd megpróbálta átemelni a kapust, de Megyeri még belekapott, és így csak kapufáig jutott a Paks. Több helyzet már nem esett a lefújást megelőzően.

A szünetet követően veszélyesebb volt a Paks, a DVSC azonban helyzetet sem igazán tudott kidolgozni jó ideig. Az 55. percben egy szabadrúgás után szögletre pattant a sorfalról a labda. A szögletet először kifejelték a hazaiak, majd Varga Barnabás lövésénél Megyeri védett, de harmadszorra már összejött a gólszerzés a Tolna vármegyei csapatnak, teljesen megérdemelten szereztek vezetést. A 73. percben aztán szép összjáték után nagy helyzet maradt ki. Dzsudzsák lövése után bravúrt bemutatva védett Nagy. A végén már-már lezártnak lehetett tekinteni a mérkőzést, amikor Drešković fejesével kiegyenlítettek a hazaiak. Már ezzel az egy ponttal is elégedett lehetett volna a Loki a játék képe alapján, de az utolsó utáni pillanatban még a győzelmet is kiharcolták. Dzsudzsák szabadrúgása Babunski tudott még beleérni a labdába, ami a hálóban kötött ki.

Egy döntetlen talán igazságosabb lett volna, hiszen a mérkőzés nagy részében a Paks irányította a játékot, de az egyértelmű, hogy a hosszabbításban nagyot küzdött a Debrecen.

Az edzők értékelései:

Waltner Róbert (Paks): „Nagyon nehéz erre mit mondani…, van vissza három perc és vezetsz, végül pedig egy iksz sem jön össze…, ez fájó. Egy ugyanakkor biztos, nem szabad egymásra mutogatni ebben a helyzetben! Most hibázott egy játékos, máskor más. Mindig ki kell segítenünk egymást, össze kell fognunk. A tengelyben eladott labda, helyett fel kellett volna rúgnunk, majd felállni zárt védekezésre, amivel a Debrecen nem tudott mit kezdeni. Vereség és vereség között is van különbség, amikor kikapsz, mindig rossz, de szinte már egy megnyert meccset elbukni két perc alatt, azt nem kívánom senkinek. Ezúttal sem szabad lehajtanunk a fejünket, mindenkinek össze kell szednie magát, a következő találkozót meg kell nyerni, mert könnyen gödörbe kerülhetünk. Minél előbb három pontot kell szereznünk, most közel voltunk hozzá, de Debrecenben sosem egyszerű nyerni. Taktikailag jól alkalmazkodtunk, ám az utolsó egy-két percben kihagyott a fegyelem és a koncentráció, így sajnos ezt a borzasztó érzést kell átélnünk