Az Újpest ott folytatta, ahol abbahagyta, jó úton az MTK

Az újév második hónapjának második napján csupán pár kerületet utazott az Újpest csapata.

Fontos győzelmet aratott az MTK, míg az Újpest mélyrepülése továbbra is tart, egyre rosszabb helyzetbe kerültek a lilák.

OTP Bank Liga 18. forduló, Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest – Újpest FC 3-0 (2-0)

MTK Budapest: Demjén P. – Hei V., Kádár T., Kocsis G. – Varju B. (Stieber Z. 79′) , Horváth A. (Végh B. 87′), Kata M. (CSK), Bognár I., N. Antonov (Kovács P. 85′) –  Németh K. (Kovács M. 84′), M. Jurina (Thiam K. 87′) Vezetőedző: Horváth Dávid

Újpest FC: Molnár Zs. – Tamás K., T. Hall, G. Antzoulas, Pauljevic B. (CSK) (O. Radosevic 66′) – S. Jevtovski (Fehér Cs. 67′), L. Mack, H. Mörschel – Csoboth K. (P. Ambrose 66′), F. Sassere, G. Ganea (Simon K. 46′)  Vezetőedző: Nebojsa Vignevic

Vezette: Erdős J. (Bornemissza N., Belicza B.)

Gólszerzők: Hei V. 20′, M. Jurina 36′, Kocsis G. 58′

2024 első bajnoki tétmeccsén jó hangulatú péntek esti fociban lehetett része annak, aki követte a két pesti csapat találkozóját.

Hazai öröm / kép: mtkbudapest.hu

Az első 10 percben inkább a lilák domináltak, de igazán nem forogtak veszélyben a kapuk. 

A második 10 perc már sokkal inkább a hazaiakról szólt, ennek köszönhetően a 20. percben Nemanja Antonov szabadrúgásából Hei Viktor fejelt a lilák kapujába.

A 36. percben még nagyobb bajba került az Újpest, mivel a hazaiak megduplázták az előnyüket a friss igazolás Jurina révén, szintén az ex-újpesti Antonov gólpasszából.

Kocsis Gergő is betalált, ámde már a második félidőben, az 58. percben, nagyon bánhatja az Újpest, hogy elengedték szerb szélső védőjüket, hiszen a harmadik asszisztját adta volt csapata ellen Antonov.

Kocsis a vendégek kapuja előtt / kép: goal.com

Rezgett a hálója az MTK-nak is, de mégis kapott gól nélkül úszták meg a mai mérkőzést, mert Sassere gólját szabálytalanság előzte meg. 

Hiába próbálkozott az Újpest, a szépítés nem jött össze az észak-pestieknek a hajrában sem. 

Ha nem szedi össze magát a közeljövőben az UTE, nagy bajban találhatja magát, akár a kiesés szele is megcsaphatja, míg az MTK továbbra is a középmezőny élén helyezkedik el és felzárkózott szorosan az élmezőny mögé. 

A mérkőzésről készült összefoglaló az alábbi videóra kattintva, az M4 Sport Youtube csatornáján megtekinthető

Indexképen a hazaiak gólöröme / kép: origo.hu