Az MTK négy vesztes bajnoki után szerzett újra pontot

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A Tolna vármegyei együttes idénybeli hatodik hazai meccsén először veszített pontokat otthon, ugyanakkor az egy ponttal sikerült pontszámban befognia az éllovas Ferencvárost. Az MTK négy vesztes bajnoki után szerzett újra pontot.    

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Paksi FC – MTK Budapest 0-0
Paks, 1824 néző, v.: Vad II
    
Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Bőle, 76.), Papp K., Windecker, Mezei (Haraszti, 66.) Silye (Szabó B., 66.) – Skribek (Könyves, 58.), Hahn (Osváth, 76.)

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Kosznovszky, Kata (Thian, 74.), Végh, Antonov – Bognár (Varju, 88.) – Zsóri (Zuigeber, a szünetben), Molnár R. (Stieber, 74.)

Sárga lap: Hahn (52.), illetve Kata (61.), Bognár (69.)

A második helyen álló házigazda kezdte aktívabban a mérkőzést, annak tudatában, hogy győzelemmel megelőzheti a tabella élén a Kecskeméten vereséget szenvedett címvédőt. Bognár György tanítványai nem csupán az első percekben, hanem az első félidőben végig lényegesen jobban játszottak a fővárosiaknál, több helyzetet is kidolgoztak, ám csupán felső lécig jutottak, a kétszer is nagyot védő Demjén kapuját viszont nem tudták bevenni.
A szünet jót tett a vendégeknek, akik az első játékrészben egyetlen lövéssel próbálkoztak, a második félidő elejétől viszont lényegesen bátrabban és lendületesebben futballoztak és ezzel láthatóan sikerült meglepniük vendéglátójukat. Az MTK egészen a hajráig jobban játszott, lehetőségeket alakított ki és egyszer a kapufát is eltalálta, ám gólt nem szerzett, ahogy a korábbiaknál lényegesen kevesebbet próbálkozó Paks sem.

Bognár György: „Abszolút bennünk volt a hétközi hosszabbításos kupameccs. Az első harminc-harmincöt percben jobbak voltunk, sok labdát szereztünk, lehetőségeink voltak, de mindig egy lépéssel lemaradtunk, vagy rosszul passzoltunk. Már akkor érződött tehát, hogy nem voltunk toppon. Kevés volt a két nap, hogy felfrissüljünk, és ez kivétel nélkül igaz minden játékosra. Nem tudtunk iramot diktálni. Az MTK-nak a második félidőben volt egy-két kontratámadása, amiből veszélyesek voltak, de a mérkőzés összképe alapján azért mi álltunk közelebb a győzelemhez. Köszönöm a szurkolóknak a születésnapi jókívánságokat”.

Forrás: http://www.mti.hu MTK Budapest PAKSI FC