Az Eszék után a Kisvárda is legyőzte a Zalaegerszeget

A Kisvárda 2-0-ra nyert a kupagyőztes Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának egyetlen vasárnapi találkozóján. A ZTE a csütörtöki Eszék elleni EKL találkozót követően ismételten vereséget szenvedett, míg a sokak által leírt kisvárdaiak egy magabiztos győzelmet arattak a zalaiak otthonában.

ZTE-Kisvárda: döntőnek bizonyult az első negyedóra - nb1.hu

fotó: http://nb1.hu

OTP Bank Liga, 1. forduló:
ZTE FC-Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 2314 néző

gólszerző: Mesanovic (7., 15.)

ZTE FC:

Senkó – Lesjak (Huszti, a szünetben), Mocsi, Csóka, Bedi (Gergényi, a szünetben) – Ubochioma (Sajbán, a szünetben), Soltész, Mim, Sankovic (Tajti, a szünetben) – Ikoba, Németh D. (Klausz, a szünetben)

vezetőedző: Boér Gábor

Kisvárda Master Good:

Petkovic – Kovacic, Jovicic, Széles – Cipetic, Lukas, Ötvös (Körmendi, 79.), Vida (Alic, 89.) – Czékus (Navratil, 54.), Mesanovic (Makowski, 89.), Spasic (Ilievski, 89.)

vezetőedző: Milos Kruscsics

Bár zalaegerszegi helyzettel indult a meccs, a nagy lendülettel kezdő vendégcsapat alaposan meglepte a házigazdát, mivel a negyedóra alatt duplázó Mesanovic révén hamar kétgólos előnybe került. A félidő hátralévő részében a zalaiak is igyekeztek aktívabbá válni támadásban, de a szünetig még szépíteniük sem sikerült.

Fordulás után az öt cserével felfrissített ZTE többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, de egészen a hajráig nem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani. A várdaiak leginkább az előnyük megőrzésére törekedtek, ezt pedig sikerrel tették, mert végül kapott gól nélkül vitték el a három pontot Zalaegerszegről.

forrás: https://infostart.hu/

fotó: http://nemzetisport.hu

Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője:

Próbáltam 19-re lapot húzni az öt cserével" – gól nélkül nehéz lesz ZTE-nek  | Rangadó

fotó: http://24.hu

– Jól kezdett a csapata, tizenöt perc után mégis kétgólos hátrányba került.
Az első tíz percben jók voltunk, gólt kellett volna szereznünk, odaszegeztük a Kisvárdát a kapujához. Minden esélyünk megvolt arra, hogy előnybe kerüljünk, majd a semmiből gólt kaptunk. Ez megzavart minket, elvesztettük a fonalat, nem találtuk a játékunkat.

– A szünetben ötöt cserélt: mit kért ekkor a játékosoktól?

Próbáltunk belenyúlni a meccsbe, változtatnom kellett. Akaratosabb futballt szerettünk volna játszani, voltak jól fejelő játékosok a pályán, sok szabadrúgást harcoltunk ki, de nem voltunk hatékonyak a befejezéseknél. Görcsössé váltunk, nem volt szerencsénk .

– Mekkora hatással lehet ez a vereség az Eszék elleni Konferencialiga-visszavágóra?

Nem lesz hatással, az egy másik sorozat. A játékosok jól dolgoztak, egy pillanatra sem adták fel, megvolt bennük a hit. Sajnos vannak ilyen meccsek, semmi sem sikerült.

Milos Kruscsics, a Kisvárda Master Good vezetőedzője:

fotó: http://m4sport.hu

– Hogyan értékeli a mérkőzést?
Szombaton hosszú napunk volt, hét órát autóbuszoztunk Kisvárdáról Zalaegerszegre. Az volt a célunk, hogy kipréseljük a fáradtságot a játékosokból, és frissek legyenek a mérkőzésre. A ZTE a kapunkhoz nyomott minket, de ahogy telt az idő, azt éreztem, ez jó nekünk, hiszen gyors játékosaink vannak, és az ellentámadásokkal meglephetjük őket.

– Kapott gól nélkül hozták le a meccset, kívülről úgy tűnt, remekül összerakta a védekezést.
Mert mindig a védekezés az alap. Agresszív csapatot akarok látni a pályán, lehetséges, hogy ez lesz az egyik erősségünk az idényben. Egyébként nem volt könnyű dolga egyik csapatnak sem, a pálya nem volt jó állapotban, ugyanis hatalmas vihar volt a meccs előtt. De való igaz, én is úgy láttam, hogy minden nehézség ellenére jól védekeztünk.

– Driton Camajról mit lehet tudni?
Kiújult a korábbi sérülése, és a napokban jelezte, hogy nem érzi magát százszázalékosnak. Nem állt készen a meccsre, de bízom benne, hogy a következő fordulóban játszhat.

forrás: http://nemzetisport.hu