Az Ajka Fehérváron, a Budafok Zuglóban kapott ki

A Fehérvár FC pénteken az Ajkát fogadta felkészülési mérkőzésen.

Hazai lehetőségekkel indult a találkozó és a 25. percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak, Kastrati beadását Schön lőtte 13 méterről az ajkai kapuba (1-0). A 2×60 perces mérkőzés első félidejében Tóth Balázsnak kellett egyszer védeni és Csongvainak volt egy távoli próbálkozása, ami fölé ment.

kép: Fehérvár FC

A második félidőben debütált Bedi Bence és a próbajátékon szereplő Huszti András is, viszont az ajkaiak próbajátékosa került a jegyzőkönyvbe, hiszen Szvoboda Dániel kiegyenlített. Két perc múlva egy szöglet után Kovács Patrik szerezte vissza a vezetést. A második félidő 7. percében újabb gól született, Borsos csúsztatott a fehérvári kapuba (2-2). A hajrában Stefanelli és Kovács előtt adódtak nagy lehetőségek, majd a 114. percben Katona harcolt ki tizenegyest, amelyet értékesített is, így 3-2-re nyert a Fehérvár.

Fehérvár 3-2 Ajka (Schön 15', Kovács 64', Katona 112', ill.: Szvoboda 62', Borsos 67')

Fehérvár: Tóth - Melnyik, Serafimov, Spandler, Schön - Csongvai, Christensen - Babos, Pető, Kastrati – Gradisar

2. félidő: Dala (Veszelinov) – Huszti, Larsen, Serafimov (Lakatos), Simut – Bedi, Kovács B., Stefanelli, Berki, Katona – Kovács P. 

FC Ajka: Szabados István - Kopácsi Áron, Frák Marcell (Kitl Miklós 61'), Nagy Krisztián, Pantović Nikola, Kovács Nikolasz, Csizmadia Zoltán, Tóth Gergely (Borsos Filip 61'), Doncsecz Levente (Szvoboda Dániel 46'), Tar Zsolt, Horváth Péter


A BVSC a Budafokot fogadta pénteken és 3-1-es győzelmet arattak a sárga mezesek. Az első félidőben már 3-0 volt az eredmény, a Budafok Szerető góljával szépített.

Budafok kezdő: Auerbach - Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh, Kalmár - Szabó B., Sztojka - Rétyi, Zuigeber, Kovács D. - Vasvári

BVSC 3-1 Budafok

kép: Budafoki MTE