Álomszerű tavaszkezdés a ZTE számára, bukdácsol a Puskás

Felcsútra látogatott a kiesés elől menekülő ZTE.

A hazaiak célja nem lehetett más, mint a dobogó környékére való visszakerülés, míg a vendégeknek a kiesőhelyektől való távolodás.

OTP Bank Liga 19. forduló, Felcsút, Pancho Aréna 0-1 (0-1) 

Felcsúti Puskás Akadémia: Pécsi Á. – Q. Maceiras., Szolnoki R. (CSK), P. Stronati., B. Ormonde-Ottewill. (Bévárdi Zs. 56′) – A. Favorov. (Vékony B. 83′), Corbu M. – Nagy Zs., U. Nissila. (Gruber Zs. 46′), Komáromi Gy. (L. Slagveer 76′), – J. Puljic (J. Plsek 46′) Vezetőedző: Hornyák Zs.

Zalaegerszegi TE: Dombó D. – O. Safronov., S. Evangeliu., Várkonyi B. – Medgyes S. (Kiss B. 46′), Mim G. (Csóka D. 94′), B. Sankovic., Bedi B., Szendrei N. (CSK) – A. Mance., Y. Croizet (M. Ubochima 75′)  Vezetőedző: Márton G.

Vezette: Erdős J. (Búzás B., Csatári T.)

Gólaszerző: A. Mance 14′

Jóval aktívabban kezdtek a hazaiak, a ZTE-t állandóan hibára kényszerítették, nem igazán hagyták a vendégeket levegőhöz jutni. 

Múltbeli látogatása a zalaiaknak a Panchoban / kép: telecomasia.net

A futballt pedig gólra játsszák, hiába a mezőnyfölény a hazaiaknál, az Egerszeg horvát csatára kíméletlenül értékesítette a büntetőt, amit megelőző szituációban Nagy Zsolt kezére pattant a labda.

A huszadik perc környékére mindkét csapat sok helyzetet alakított ki. A Puskás csapatszinten, míg a ZTE többnyire egyénileg, Mance és Croizet révén veszélyeztetett. 

Az első félidőben változó volt mindkét csapat játékának képe, de az eredmény nem változott.

A második félidő elején még gyorsabb, kapkodósabb és görcsösebb lett a Puskás játéka. 

A Felcsút sok kisebb, míg a Zalaegerszeg két nagy helyzetet hagyott ki. A második egészen hatalmas, könnyen lehet, hogy meccslabdának minősülő helyzet volt. Antonio Mance tálalt Croizet elé, aki 15 méterről senkitől sem zavartatva, ajtó-ablak ziccerben passzolt a kapu mellé.

Kemény összecsapásokkal teli mérkőzés / kép: nemzetisport.hu

Nem sokon múlott, hogy a Puskás egyenlítsen a hajrá elején, Jakub Plsek érkezett remek ütemben  majd találta telibe a felső lécet. 

A hosszabbításban még agresszívebbé váltak a Fejér megyeiek, de érintetlen maradt Dombó kapuja. Elvitte a három pontot a ZTE a Panchoból.

Indexképen az ünneplő győztes vendégcsapat / kép: ztefc Instagram oldal