Így teljesítettek eddig az albánok az NBI-ben

A Debrecen bejelentette a 23 éves albán védő, Jorgo Pellumbi szerződtetését, mi pedig az albán légiósokat gyűjtöttük össze a közelmúltból.

Pellumbi a Skenderbeu és a Varazdin csapatainál szerepelt, összesen 130 albán és horvát élvonalbeli találkozón lépett pályára, emellett rendszeresen meghívót kapott az U21-es válogatottba és a felnőtt albán nemzeti csapatban is számolnak vele, így akár az Európa-bajnokságon is ott lehet, ahol az albánok Spanyolország, Olaszország és Horvátország ellen lépnek pályára. Szuhodovszki Soma után Jorgo Pellumbi a második téli érkezője a Debrecennek.

Albán játékosokból nem volt hiány az NBI-ben az utóbbi időben.

Myrto Uzuni mindenki számára ismerős lehet: A Ferencvárossal megjárta a Bajnokok Ligáját, jelenleg a spanyol elsőosztályú Granada labdarúgója és akár az Eb-n is láthatjuk.

Albion Avdijaj megfordult albánként a Debrecenben, ám nem alkotott maradandót, 21 meccsen 1 gólt szerzett csatárként.

Ylber Ramadani az MTK együttesét erősítette és ugyan kiesett a csapatával, Skóciába igazolt.

Hysen Memolla és Odise Roshi emléke nem biztos, hogy szívesen él a diósgyőri drukkerek emlékében, hiszen kiestek a DVTK-val az NBI-ből 2021-ben.

Kamer Qaka és Amir Bilali is csak átszálló jegyet váltottak Mezőkövesdre.

Eros Grezda kétszer is megfordult Zalaegerszegen, mindegyik időszakában 1-1 gólig jutott.

Liridon Latifit nagy reményekkel szerződtették Felcsútra óriási fizetésért, ám az albán csatár közel 30 bajnokin csak 1 gólig jutott.

Kispesten 3 albán védő is megfordult az elmúlt időben, rendre a védelemben: Naser Aliji még a Sannino-érában szerepelt Kispesten, Albi Doka és Herdi Prenga pedig tagja volt a tavalyi szezonban szereplő együttesnek. Prenga előtte a Kisvárdával szerzett ezüstérmet és játszott albán-magyar U21-es mérkőzésen is.

kép: Debreceni VSC